Nyheder & presse
  • Få siden oplæst

11 seje pigetrænere har fået diplom på særlig træneruddannelse

10. oktober 2018

11 seje pigefodboldtrænere har nu helt eller delvist gennemført en 2-årig træneruddannelse. DBU Sjælland og Høje-Taastrup Kommune står bag den særlige uddannelse, som er et led i at få flere piger og kvinder i fodbold. DBUS formand Jakob Koed og Merete Scheelsbeck overrakte diplomerne til de unge trænere.

Pigefodboldtrænere får diplom

Uddannelsen er tilrettelagt specifikt til de unge pigetrænere af Høje Taastrup Kommune og tre lokale klubber - HTI fodbold, FHF/Hedehusene Fodbold, TG80IF - i samarbejde med DBU Sjælland.

Uddannelsen har klædt fodboldtrænerne endnu bedre på til at træne pigerne, lave sociale arrangementer og markedsføre klubberne. At der er rene pigehold og dygtige, kvindelige trænere har erfaringsmæssigt stor betydning for at rekruttere og fastholde piger i fodbold.

Selv om fodbold er populært, så er piger og kvinder underrepræsenteret i fodboldklubbernes medlemskartoteker. Det er baggrunden for, at Høje-Taastrup Kommune og DBU Sjælland har indgået et 3-årigt samarbejde, hvor én af de centrale indsatser er den 2-årige træneruddannelse.

DBU offentliggjorde i foråret en ny rapport med deres anbefalinger til at få flere piger og kvinder i fodbold. DBU ønsker at fordoble antallet af kvindelige fodboldspillere i 2025, hvor målet er 130.000 kvindelige medlemmer på landsplan.