Nyheder & presse
  • Få siden oplæst

Pernille Blume og Co. træner i Taastrup Svømmehal til OL 2020

9. juli 2019

Taastrup Svømmehal har indgået en aftale med Dansk Svømmeunion og Team Danmark om, at Taastrup Svømmehal frem mod OL 2020 bliver det primære træningssted for det Nationale Træningscenter (NTC), som rummer landets bedste svømmere.

Danmarks bedste svømmere i NTC skal træne i Taastrup Svømmehal frem til OL 2020. Svømmerne har med tilfredshed benyttet hallen, siden Danish Open 2019 blev holdt her i april. (Foto: Ulrik M. Eriksen. SEES media).
Foto: Danmarks bedste svømmere i NTC skal træne i Taastrup Svømmehal frem til OL 2020. Svømmerne har med tilfredshed benyttet hallen, siden Danish Open 2019 blev holdt her i april. (Foto: Ulrik M. Eriksen, SEES media).

NTC-svømmerne har på grund af indeklimaproblemer i Bellahøjs Svømmehal trænet i Taastrup Svømmehal siden starten af april. Bellahøj Svømmehal er nu helt lukket, og det er i øjeblikket uvist, hvornår den genåbner. Derfor har de danske topsvømmere skullet finde et nyt sted at træne, og valget er landet på Taastrup Svømmehal.

Leder af de kommunale idrætsanlæg, Peter Christensen, har haft dialogen med NTC og er glad for, at Danmarks bedste svømmere lægger deres træning i Taastrup.

”Jeg er rigtig stolt af, at vi har landet en aftale med Dansk Svømmeunion og Team Danmark om at danne ramme for deres forberedelser frem mod OL. Dels er det en stor ære dagligt at huse nogle af de allerbedste svømmere i verden her i vores svømmehal. Dels er NTC en god kunde i svømmehallen - Team Danmark betaler for leje af hallen, og disse indtægter indgår i driften af Taastrup Svømmehal og kommer hallens øvrige brugere til gode. Samtidigt glæder jeg mig over, at det er lykkedes at lave en aftale med NTC, hvor de primært har fået træningstider, hvor der var ledig kapacitet i hallen”.

Danmarks bedste træningshal

Det store internationale svømmestævne Danish Open blev afholdt i april Taastrup Svømmehal på grund af problemerne i Bellahøj. NTC har herefter fortsat trænet i Taastrup Svømmehal og er yderst tilfredse med faciliteterne.

”Jeg er utrolig glad for, at vi har indgået en aftale om, at NTC kan have Taastrup Svømmehal som træningssted frem til OL 2020. Vi har allerede et godt kendskab til Taastrup Svømmehal og har her stiftet bekendtskab med en af Danmarks bedste træningsfaciliteter. Derudover er det en fornøjelse at samarbejde med Taastrup Svømmehals personale og ledelse, som altid er professionelle og servicemindede”, siger sportschef i Dansk Svømmeunion Lars Green Bach.

I forbindelse med Danish Open faldt der også mange rosende ord om Taastrup Svømmehal, og det var tydeligt for de gæstende konkurrencesvømmere, at svømmehallen nu fungerer virkelig godt. Så efter startvanskelighederne kan Taastrup Svømmehals mange gæster nu nyde den yderst velfungerende, moderne svømmefacilitet - det gælder såvel foreningssvømmere som gæsterne i den almindelige åbningstid .