Nyheder & presse
  • Få siden oplæst

9.500 flere skal idrætsbegejstres i Høje-Taastrup Kommune

3. oktober 2019

Sammen med DGI og DIF vil Høje-Taastrup Kommune med initiativet Bevæg Dig For Livet få endnu flere borgere til at leve et liv med bevægelse og fysisk aktivitet - halvdelen af de nye aktive skal være børn og unge. 

Formand i DGI Midt- og Vestsjælland Bruno L. Hansen, borgmester Michael Ziegler, formand for DGI Charlotte Bach og næstformand i DIF Thomas Bach skrev under på Bevæg Dig For Livet-partnerskabet med visionen om at gøre Høje-Taastrup Kommunes borgere endnu mere aktive.

Formand i DGI Midt- og Vestsjælland Bruno L. Hansen, borgmester Michael Ziegler, formand for DGI Charlotte Bach og næstformand i DIF Thomas Bach skrev under på Bevæg Dig For Livet-partnerskabet med visionen om at gøre Høje-Taastrup Kommunes borgere endnu mere aktive.

Man fristes næsten til at nynne ”I regn og slud skal Taaspidserne ud”. For regnen havde i den grad sneget sig med som gæst til Taaspidsernes fødselsdagsvandring tirsdag den 2. oktober, hvor Høje-Taastrup Kommune blev Bevæg Dig For Livet-visionskommune.  

Men mørke skyer og regn kunne ikke sætte en stopper for det gode humør, da borgmester Michael Ziegler, formand for DGI Charlotte Bach, næstformand for DIF Thomas Bach og formand i DGI Midt- og Vestsjælland Bruno L. Hansen skrev under på visionen om at gøre Høje-Taastrup Kommunes borgere endnu mere aktive.

”I aften er en særlig aften, hvor vi styrker vores fokus på at få flere aktive borgere i kommunen. Med aftalen har vi fået nye legekammerater med på vejen, så vi kan få endnu flere med. En særlig tak til Taaspidserne for jeres store indsats. På mandag fylder I 44 år, det er en fin alder. Tænk, hvor mange kilometer I har gået, og hvor mange venskaber der er opstået”, sagde Michael Ziegler. 

Stærkt fundament at bygge videre på

Bevæg Dig For Livet er den største partnerskabsaftale i dansk idræts historie. Målsætningen er, at Danmark skal være verdens mest idrætsaktive nation i 2025. Det er en ambitiøs målsætning, som Høje-Taastrup Kommune vil bidrage til med et mål om at 9.500 flere af kommunens borgere skal være fysisk aktive i løbet af de næste fem år.

”Selvom Høje-Taastrup Kommune allerede er god til at få børn og unge ind i idrætsforeningerne, så er der ingen grund til at blive liggende i hængekøjen. Vi skal op på tæerne og arbejde sammen om at få endnu flere aktive. Det gælder børn, unge, voksne og her som i aften dem, der er godt voksne”, sagde Charlotte Bach Thomassen, der er formand i DGI, i sin tale.

Næstformand i DIF, Thomas Bach, kom direkte fra Københavns Rådhus, hvor han havde været med til at tage imod den nykårede verdensmester Mads Pedersen. 

”En af de ting, Mads Pedersen fremhævede var, at han netop have været en del af et stærkt fællesskab, der havde været afgørende for, at han kunne nå det sublime. Høje-Taastrup Kommune er nu en del af et stærkt fællesskab, der har en fælles ambition om at gøre Danmark til verdens mest idrætsaktive nation”, sagde Thomas Bach.

Først på tur - så lagkage

Med den formelle del på plads havde Taaspidserne inviteret alle med på foreningens fødselsdagsvandring. Her stod den på 3, 6 eller 10 km tur. Og selvom vejret ikke viste sig fra den bedste side, så var humøret højt og tilslutningen stor. Efter gåturen var der lagkage og tid til at evaluere turen.

”Det er dejligt at se mange nye ansigter. Jeg vil blot slå et slag for, at vi går hver tirsdag formiddag og onsdag aften fra Medborgerhuset. Og det er i alt slags vejr”, sagde Lis Algran fra Taaspidserne.

Læs mere om Bevæg Dig For Livet her.