Al eternit skal være pakket i lukket kraftig plastemballage inden aflevering i containeren til eternit på genbrugsstationen, dette gælder både hel og knækket eternit.
Tidligere kunne eternit afleveres på genbrugsstationen uden at være pakket ind, men det er ikke længere muligt pga. skærpede regler, der kræver at al eternit fremadrettet er pakket i lukket plast-emballage, når det afleveres på genbrugsstationen.
Tagplader findes med og uden asbest, denne forskel kan desværre ikke ses, når pladerne første ender på genbrugsstationen, hvilket er årsagen til de skærpede regler, derfor skal alle tagplader håndteres og behandles som asbestholdige.
Reglerne er skærpede, fordi ældre eternit kan indeholde asbest, som er skadeligt for både borgere, pladsmedarbejdere og miljøet.
Når eternit-affald afleveres i lukket plastemballage, undgås skadelige asbestfibre i luften, som indåndes af borgere og pladsmedarbejdere og det undgås at asbestfibre spredes til det omgivende miljø, når fyldte containere transporteres til modtageanlæg.
På grund af risikoen for indhold af asbest, bliver al eternit specialdeponeret, hvor det umiddelbart efter aflæsning dækkes med jord for at forhindre spredning af asbestfibre.
På genbrugsstationen hjælper medarbejderne gerne med spørgsmål til den praktisk håndtering af eternit.
Bortskaffelse af mere end 10 tagplader
På genbrugsstationen kan man aflevere 10 tagplader. Borgere der har mere end 10 tagplader skal anmelde affaldet på www.bygningsaffald.dk. Herefter anviser Høje-Taastrup Kommunes Teknik- og Miljøcenter til et godkendt modtageanlæg. Han man spørgsmål til anmeldelsen kan man henvende sig på tmc@htk.dk.
Pantstation
På genbrugsstationen ligger en af Dansk Retursystems pantstationer. Her kan pantmærkede tomme flasker og dåser afleveres. Yderligere oplysninger om pantstationen kan findes på Pantstation Dansk Retursystem.