Bolig, byggeri og affald
  • Få siden oplæst

Superlavenergi i daginstitutioner

27 daginstitutioner energirenoveres til superlavenergi-niveau.

Høje-Taastrup Kommune arbejder i disse år på at energirenovere 27 daginstitutioner til superlavenergi-niveau. Det er det første og største projekt af sin slags i Danmark. 


Der er ikke blot tale om almindelig energirenovering, men en gennemgribende renovering, som forbedrer indeklimaet i daginstitutionerne, gør en forskel i klimaregnskabet og tilmed er rentabel og bidrager til en bedre totaløkonomi.

Det giver en bedre økonomi at gå længere end lovgivningens krav og renovere til en energistandard, der rundt regnet svarer til nybyggeri. 

Lykke Friis klipper snoren til Vejtoften 
Den 11. april 2011 klippede klima- og energiminister Lykke Friis snoren til Vejtoften sammen med borgmester Michael Ziegler (t.h.) og koncernchef i Rockwool Eelco van Heel (t.v.).


Høje-Taastrup Kommune er klimakommune og gør en indsats for at nedbringe energiforbruget både i egne bygninger og i kommunen som helhed. 40 % af det samlede energiforbrug i Danmark går til opvarmning af bygninger. 

De første syv daginstitutioner er klar og taget i brug: Børnehaverne Vejtoften, Søndervang, Lindevang, Blåkilde Børnehave, vuggestuerne Firkanten og Blåkilde Vuggestue samt den integrerede institution Bisværmen.

Læs brochure om projektet og se faktaark.

Kontakt
Hvis du vil vide mere om energirenoveringen, er du velkommen til at kontakte CEIS@htk.dk 

Opdateret 27. oktober 2015

Ansvar for denne side

Center for Ejendomme og Intern service

T: 43 59 10 00
E-mail: ceis@htk.dk