Bolig, byggeri og affald
  • Få siden oplæst

Baggrund for projektet

Projektet blev igangsat på grund af utætte tage og vinduer.

Allerede for år tilbage konstaterede Høje-Taastrup Kommune, at en stor del af dens over 30 år gamle daginstitutioner efterhånden led alvorligt af utætte tage, utætte vinduer og i det hele taget trængte til en alvorlig – primært udvendig – overhaling. 


Kommunens bygningsafdeling begyndte at regne på opgaven og tog i første omgang udgangspunkt i, at man skulle renovere efter de almindelige, gældende standarder for bygningers konstruktion og energiforbrug – bygningsreglementet fra 2008.

Man kunne se, at mange af daginstitutionerne havde et forholdsmæssigt højt energiforbrug. Derfor begyndte man at regne på, hvordan økonomien ville se ud, hvis man gjorde bygningerne så tætte, velisolerede og energieffektive som teknisk og økonomisk muligt. 

En god forretning – for alle

En lang række forundersøgelser og beregninger viste, at meromkostningerne til en energimodernisering til superlavenergi-niveau faktisk betaler sig hjem. Derudover får man et væsentligt bedre indeklima i institutionerne med mindre træk og mindre risiko for fugt og usund skimmel.

Det lå hurtigt klart, at det ville være en bedre forretning at renovere til en energistandard, som selv nye bygninger først behøver leve op til et sted mellem 2015 og 2020. 

Opdateret 27. oktober 2015

Ansvar for denne side

Center for Ejendomme og Intern service

T: 43 59 10 00
E-mail: ceis@htk.dk