Bolig, byggeri og affald
  • Få siden oplæst

Brugernes oplevelse

Én ting er økonomien i renoveringsprojektet. Noget helt andet – og mindst lige så vigtigt - er de glade børn og voksne i institutionerne, der nu har sagt farvel til træk og fodkulde.

Det giver en behageligere hverdag – og forhåbentlig også lidt færre dage med snotnæser.

”Før renoveringen var vores bygninger selvfølgelig slidte men i en forsvarlig stand. Men 30 år og mange hundrede børns leg og færden sætter selvfølgelig sine spor. Så selvfølgelig kan vi allerede mærke en væsentlig forbedring i indeklimaet nu,” siger lederen af børnehaverne Vejtoften og Søndervang, Janne Rosenborg.

Børnene har i nogle af institutionerne først og fremmest lagt mærke til, at der er kommet nogle nye, spændende vinduer i ”børnehøjde” og dejlige brede vindueskarme, man kan sidde i uden at fryse. Derimod har deres forældre bidt mærke i de tydelige forbedringer i indeklimaet.

”Tidligere var der simpelthen så fodkoldt - det var det første, jeg lagde mærke til, da vores søn begyndte i børnehaven. Det er jeg ikke bekymret for længere,” siger Thomas Paulsen, medlem af bestyrelsen for Søndervangs Børnehave. Han roser kommunen for at gå radikalt til værks med energirenoveringen.

”Det er et positivt tiltag af kommunen - bygningerne var ikke gearet til et godt indeklima, og det har man gjort noget ved nu. Vi skal jo huske på, at indeklimaet også er børnenes arbejdsmiljø,” siger han.

Både børn forældre og personale håber og tror, at det forbedrede indeklima også vil reducere antallet af snotnæser og sygedage på længere sigt.


Opdateret 27. oktober 2015

Ansvar for denne side

Center for Ejendomme og Intern service

T: 43 59 10 00
E-mail: ceis@htk.dk