Familie, børn og unge
  • Få siden oplæst

Sådan kunne det se ud

Læs her et tænkt eksempel på, hvordan motion og bevægelse kunne se ud på skolen.

I festsalen har 1. a en fest. Én efter én spurter de med et ord-kort i hånden en omgang rundt i salen, fordi deres holdkammerater har stavet ordet på kortet rigtigt. Herefter lægges kortet på en bingoplade. Når pladen er fuld, tager gruppen hinanden i hænderne og løber en omgang sammen, inden salen runger af et ”bingo!”. Det er tirsdag formiddag, og 1.a har dansk. Arbejdet med at udvide elevernes ordforråd er i dag rykket væk fra klasselokalets fire vægge – der er kommet bevægelse i undervisningen.  

Solen står ind af de store vinduer i festsalen, men kniber man øjnene lidt sammen kan man se 5. b i skolegården, hvor de strækker ud i alle mulige og – for nogle – umulige stillinger. Anden del af en dobbelttime i engelsk er lige begyndt, men efter tre kvarter med oplæg og intens diskussion om den bog, de har læst, har deres engelsklærer planlagt et 5 minutters bevægelsesbreak. Så er de mentalt og fysisk klar til at fortsætte undervisningen. På engelsk instruerer han dem i at få strukket kroppens muskler. Det lader til, at flere får lært at ”hamstring” betyder baglår, for da han siger ”stretch your hamstrings, one at a time”, løfter flere det ene underben for at strække forlåret. Efter de fem minutter er det tilbage til diskussionen.

På vej tilbage til klasselokalet møder klassen 9. c, der er på vej over på den store græsplæne. Der er nemlig idræt på skemaet, og de skal ud i det gode vejr. Nu skal pulsen op og sveden frem på panden! Klassens idrætslærer har fokus på, at idrætstimen skal fungere som sundhedsfremmende bevægelse. Hun har henover skoleåret planlagt jævnlige små konditest, så eleverne kan se om deres kondition forbedrer sig. Forhåbentligt kan det være motivation for nogle til at bevæge sig endnu mere, når de oplever den konkrete sammenhæng mellem fysisk aktivitet og deres kondital. Efter konditesten og en lille puster er eleverne klar til en gang ultimate, inden et velfortjent bad venter.

Opdateret 14. juli 2016

Ansvar for denne side

Institutions- og Skolecenter

T: 43 59 10 00