Pleje og omsorg
  • Få siden oplæst

Frit valg af hjemmehjælp

Der er frit valg af leverandør af hjemmehjælp i Høje-Taastrup Kommune.

Det vil sige, at du kan vælge, om du vil have hjemmehjælp fra Høje-Taastrup Kommune eller hjemmehjælp fra godkendte private firmaer. Det gælder både, hvis du modtager personlig pleje, hjælp til rengøring, vask eller madservice med udbringning.

Hvis du modtager madservice med udbringning, kan du vælge mellem to leverandører.

Du har også mulighed for at udpege en privat hjælper efter eget valg til at udføre personlig pleje,og/eller rengøringshjælp. Høje-Taastrup Kommune skal godkende den private hjælper.

Frit valg kun i eget hjem

Reglerne om frit valg og reglerne om at udpege en privat hjælper gælder kun, hvis du bor i eget hjem. Bor du i en plejebolig eller lignende boligenhed med fast personale, er du ikke omfattet af reglerne.

Godkendte leverandører af hjemmehjælp

Høje-Taastrup Kommune har godkendt 1 leverandør. Der bliver stillet de samme krav til de private leverandører som til kommunen.

Hvis din leverandør stopper, vil du pr. brev blive orienteret om, hvilke nye valgmuligheder du har.

Varig hjemmehjælp er gratis, uanset om du vælger Høje-Taastrup Kommune eller et privat firma som leverandør.

Kommunen har ansvaret for hjemmehjælp

Uanset hvilken leverandør du vælger, så har vi stadig ansvaret for, at du får den rigtige hjælp. Du vil derfor få besøg af en medarbejder fra Høje-Taastrup Kommune mindst én gang hvert andet år.

Medarbejderen kontrollerer, om du får den planlagte hjælp, og om hjælpen lever op til kravene i kommunen. Samtidig bliver det vurderet, om du eventuelt har behov for anden hjælp. Under besøget kan du tale med medarbejderen om hvilke muligheder, du har for at vælge.

 

Opdateret 12. september 2017

Ansvar for denne side

Sundheds- og Omsorgscenter

T: 43 59 10 00