Skole og uddannelse
  • Få siden oplæst

Fremtidens skole

Høje-Taastrup Kommune har store ambitioner på vores børn og unges vegne. Vi ønsker, at de skal have de allerbedste muligheder for at blive dygtige, kreative og samskabende.

Filmen er et sammendrag af højdepunkter og pointer fra vores konference "Fremtidens skoler - i praksis", der blev afholdt for alle kommunens lærere i august 2017.

Vision 

Høje-Taastrup Kommune vil ruste vores børn og unge til det samfund, de skal være en del af som voksne. Vores institutioner og skoler spiller en helt afgørende rolle i dette arbejde, og derfor er der behov for nytænkning af folkeskolen – en skoledag, hvor eleverne arbejder idéudviklende og kreativt om virkelige produkter i samarbejde med virksomheder, foreninger og andre. 

Vi vil skabe institutioner og skoler, hvor børn i højere grad lærer og udvikler sig ved at lege, bygge, idéudvikle, løse problemer og bruge deres naturlige nysgerrighed og skabertrang til at lære og til at udvikle sig, så de kan begå sig i den foranderlige verden vi lever i. Det skal de gøre i innovative projektforløb, hvor der bliver lagt vægt på kompetencer  som kommunikation, kreativitet, kristisk tænkning og samarbejde. 

I de kommende år vil lærere og pædagoger sammen udvikle det nye læringsfokus. Ligeledes vil der være fokus på rum og rammer - vi bygger bl.a. to nye skoler til at arbejde i innovative forløb. 

Kontakt 

Hvis du er nysgerrig efter mere information eller har du selv nogle gode ideer eller projekter, som du har lyst til at dele, så skriv til pædagogisk konsulent Mette Sørensen på mettesoer@htk.dk eller udviklingschef Stine West Dyhr på stinedy@htk.dk.

Opdateret 28. februar 2018

Ansvar for denne side

Institutions- og Skolecenter

T: 43 59 10 00