Skole og uddannelse
  • Få siden oplæst

Skolestart

Der er ret og pligt til undervisning fra det kalenderår, barnet fylder 6 år. Her kan du læse om indskrivning i folkeskolen.

De fleste børn går i en skole. Hvis du som forældre ikke ønsker, at barnet går i skole, skal du på anden vis sikre dig, at barnet bliver undervist. Læs om undervisningspligten

Skoleindskrivning

Året hvor børn fylder 6 år, modtager de med posten folderen 'Velkommen i folkeskolen' sammen med andre materialer fra den lokale folkeskole. Folderen og det øvrige materiale giver en god introduktion til mødet med folkeskolen.

Processen med indskrivning foregår sådan:

  1. Vælg skole – normalt den skole, der hører til skoledistriktet. Se oversigt over skoler og regler for optagelse af elever under frit skolevalg.
  2. Skriv barnet op til skole digitalt og evt. SFO-tilbud for 0. til 3. klasse. Barnet kan samtidigt indskrives i skolens SFO-tilbud. . Læs evt. vejledning til digital skoleindskrivning.
  3. Fra 1. april i det år, barnet går i 3. klasse, kan det gå i fritidsklub.

Er dit barn allerede indskrevet i skolen, og vil du skrive dit barn op til SFO, skal du benytte linket: Søg om dagpleje eller institutionsplads.

Tidligere/senere skolestart

Ved særlige forhold er det muligt at starte i skole både tidligere og senere end det år, barnet fylder 6 år. Læs om udskydelse og tidlig skolestart.

Opdateret 11. juni 2018

Ansvar for denne side

Institutions- og Skolecenter

T: 43 59 10 00