By- og områdeudvikling
  • Få siden oplæst

Bæredygtigt Hedehusene

Høje-Taastrup Kommune har stor fokus på et bæredygtigt Hedehusene. Der er fokus på energirenovering af bygninger, store vedvarende energianlæg, bæredygtig transport, implementering af intelligente målere, mm., og arbejdet sker i et tæt samspil mellem boligejere, virksomheder, foreninger, kommune osv.

Kommunen hjælper bl.a. boligejere med at komme i gang med at energirenovere. Alle parcelhusejere har mulighed for at ringe til en energivejleder og få et gratis energitjek af boligen og rådgivning til at komme i gang med selve energirenoveringen.

Arbejdet sker i regi af EU-projektet ECO-Life. ECO-Life støtter også energimoderniseringen af Rockwools administrationsbygning nord for Hovedgaden, hvor der bl.a. skal etableres et jordvarmeanlæg.

Læs mere om ECO-Life.

Elbiler

Der er også fokus på elbiler i Hedehusene. Man kan fortsat lade sin elbil op med hurtigladeren på Hedehusene Station. Dette arbejde sker i regi af EU-projektet E-mobility, som arbejder for at etablere et europæisk rutenet for elbiler.

Solceller og fjernvarme

Både Charlotteskolen, Fløng Skole og Fløng Svømmehal har fået solceller, så der nu bliver produceret energivenlig el. Der er også ved at blive gjort klar til fjernvarme i Vestfløng. Samtidig bygger Høje Taastrup Fjernvarme i løbet af 2014 et solfangeranlæg.

Kontakt

Klimakonsulent Steen Olesen – tlf. 4359 1274, mail: SteenOle@htk.dk

Opdateret 15. august 2013

Ansvar for denne side

Teknik- og Miljøcenter

T: 43 59 10 00
E-mail: tmc@htk.dk