Kontakt os

Fritid- og Kulturcenter

Rådhuset

Bygaden 2

2630  Taastrup

Telefon: 43 59 10 00

e-mail: fritidkultur@htk.dk

Bevæg dig for livet

I Høje-Taastrup Kommune skal endnu flere borgere have muligheden for at leve et sundt og aktivt liv.

Bevæg Dig For Livet - aftalen er underskrevet, og vi skal nu i gang med at få mange flere med i de aktive fællesskaber i kommunen. Send os din idé - eller fortæl os, hvordan din forening inviterer nye ind i fællesskabet.

Der sker noget, når vi bevæger os. Humøret stiger. Stressen falder. Vi får mere overskud. Både til os selv og dem omkring os. I Høje-Taastrup Kommune skal endnu flere borgere have muligheden for at leve et sundt og aktivt liv. Derfor arbejder vi nu sammen med DGI og DIF i initiativet ”Bevæg dig for livet”.

Danmark skal være verdens mest aktive nation i 2025. Det er målsætningen for den største partnerskabsaftale i dansk idræts historie - en aftale, der går under navnet ’Bevæg dig for Livet’ og har som mål at sætte Danmark i bevægelse. Visionens målsætning er, at 75 procent af danskerne i 2025 skal dyrke idræt, og at 50 procent af befolkningen skal dyrke idræt i en forening.

Aktiv hele livet

Vi har et fantastisk foreningsliv i kommunen og har i en årrække sammen med lokale foreninger og institutioner arbejdet på at styrke bevægelsesglæden og fællesskabet hos mange grupper af borgere. Flere har fået et aktivt liv, men der er stadig mange, der ikke er en del af de aktive fællesskaber eller er aktive på egen hånd.

Som visionskommune vil vi arbejde for at få 5.000 flere børn og unge under 25 år med i det frivillige folkeoplysende foreningsliv. Vi vil samarbejde med foreninger om tilbud til begyndere og motionister i alle aldre, vi vil udvikle eksisterende faciliteter og blive bedre til at bruge dem, vi har. Vi vil sikre bevægelsesforløb for alle daginstitutionsbørn med foreninger og foreningsforløb for alle skolebørn. Kort sagt arbejder vi på at gøre det nemt og sjovt at være aktiv hele livet.

Læs mere om visionsaftalen 2019-2023

Næste skridt

De kommende fem år skal vi sammen skabe gode rammer for bevægelse og fællesskaber i og på tværs af foreninger, frivillige, kommunens forvaltninger, folkeoplysningsudvalget, samråd, DGI og DIF.

Vi skal bygge videre på det store engagement og mange fantastiske indsatser, der er i Høje Taastrup. Så hold dig ikke tilbage. Har du en god ide, lyst til at være med til at skabe noget for andre eller noget helt tredje, så tag fat i os allerede i dag.

Har du en god ide? Så ring eller skriv til os!

Vær aktiv i kommunen

Find en forening, en svømmehal, en boldbane, løbe- eller vandrerute, eller cykelrute.

Læs mere om Bevæg dig for livet