Natur og udeliv
  • Få siden oplæst

Krolf

Er du vild med spænding, præcision og sjov? Så prøv et spil krolf

krolf

Krolf er en krydsning - af kroket og golf. Udstyret er fra kroket - princippet med at kuglen skal i et hul på færrest mulige slag er fra golf. Er der lidt forhindringer i form af bede, flagstænger, solure, træer, buske eller sten opsat til lejligheden, så er det da kun endnu sjovere.

Spilleregler

Spillet går ud på at få kuglen i hul på færrest antal slag. Alle spillets deltagere skal være på banen samtidig. Først slår spiller 1 et slag, dernæst spiller 2, spiller 3 osv. Rækkefølgen bibeholdes hele tiden.

Du tildeles 1 straffeslag, hvis du slår for tidligt eller til en forkert kugle, og alle implicerede kugler flyttes tilbage.

Du må ikke flytte flag eller andre forhindringer, hvorimod nedfaldne blade, grene og lignende godt må fjernes. Hvis du direkte fra startstedet slår din kugle i hul, er det en holeinone, og den tæller 0 slag.

Hvis du har slået din kugle hen i nærheden af hullet på 1 slag og så bliver hjulpet i hul af andre, er det ikke en hole-in-one og tæller derfor som 1 slag.

Hvis kuglen ligger så den ikke kan spilles, må du tage den op til 15 cm væk fra forhindringen, men det, at flytte kuglen, betragtes som 1 slag.

Hvis kuglen ryger helt ud af banen, ind i et bed, i en sø eller andre steder, hvor den skal flyttes ind på banen igen, koster det 1 slag at gøre dette. Kuglen flyttes den kortest mulige vej ind på banen. Det koster ikke 1 slag, hvis andre har skubbet éns kugle ud af banen.

God fornøjelse! 

 

Opdateret 29. juni 2017

Ansvar for denne side

Driftsby

T: 43 59 11 00
E-mail: driftsby@htk.dk