Natur og udeliv
  • Få siden oplæst

St. Vejleådal

St. Vejleådal indeholder alt fra spændene natur- og kulturoplevelser til sjove friluftsmuligheder for hele familien! Så grib fiskestangen og tag på tur!

Svaner

Betalingsoe Cykling Vandresti Loeb Cykling Hundeskov Handicapvenligt Parkering wc Bord og baenkesaet

Information

St. Vejleådal er en 11.3 km lang grøn kile, der strækker sig mellem Høje-Taastrup Kommune og Albertslund Kommune. Kilen rummer alt fra parkarealer til græssede arealer og mere vilde områder. I ådalen finder du både søer, enge, krat, skov, sump, strandenge og enkelte kunstige bakker.

Infoskilt_St. Vejleådal

St. Vejleå løber i ådalen, og er blandt andet kendt for aborrefiskeri i vinterhalvåret.

På strækningen fra Gl. Køge Landevej til Vallensbæk Sø er det tilladt at fiske for medlemmer af Ishøj Sportsifskerklub. Det er tilladt at fiske, hvor den offentlige sti følger åen. Fra spejderhytten ved Vejlebrovej og op til broen ved Tranegilde er det på sydsiden, og fra broen og op til Vallensbæk sø er, det på nordsiden af åen.  Visse lokaliteter er fredet, med henblik på at varetage fuglelivet. Dette er markeret med skilte.

Vær opmærksom på

For ikke-medlemmer, der er blevet fristet til at prøve lykken i en af søerne kan der købes et dagskort til 50 kr i Ishøj Turistbureau.  En tur i St. Vejleådal er en oplevelse værd.

Hvis du vil fiske i St. Vejleå skal du være opmærksom på at der for at beskytte fiskestanden er helårsfredning af fiskene i åen, hvilket betyder at alle fisk skal genudsættes efter fangst.

God tur!

 

 

Opdateret 29. juni 2017

Ansvar for denne side

Driftsby

T: 43 59 11 00
E-mail: driftsby@htk.dk