Natur og udeliv
  • Få siden oplæst

Økobasen i Hakkemosen

Økobasen er et stort lege- og aktivitetsområde, hvor der er plads til alle!

Hakkemosen

Spis din kommune Loeb Vandresti Baalsted Legeplads Boldbaner Betalingsoe Fordybelse wc Shelter

Bord og baenkesaet Parkering

Økobasen er et lege- og aktivitetsområde beliggende i Hakkemosen. Her kan børn og unge i samspil med kommunens naturvejleder få stimuleret deres lyst og nysgerrighed til at bruge naturen gennem de særlige naturaktiviteter.

I Økobasen kan du prøve kræfter med

  • Den nye flotte forhindringsbane.
  • Museland der er placeret i områdets midterdel, og her findes et labyrintisk område med små volde, en stor træsko og et rør, som forestiller en slange, man kan blive spist af. Man kan indleve sig i musenes verden og lege tagfat eller skjul i området. Vi prøver at få pil til at gro på voldene så pas venligst på de små træer.
  • Klatreland som er en stor klatrelegeplads, som er skabt ud fra ideen om et stort skib. En akse skaber en lang linje af udfrodringer, som gør området ideelt til udfordringer og konkurrencer a la Robinson, hvor børnene skiftes til at gennemføre udfordringerne.

  • Vandlegepladsen der er et system af render, brønde og bassiner. Vandet kommer fra den nærliggende lille sø, hvor det også løber tilbage til efter endt leg. Der ligger en hel del grej til vandleg og læring i den blå cirkusvogn. Det kan støtte eksperimenterende aktivitet i området. Der arbejdes på en instruktion til grejets brug.

  • Bålplads, hvor der kan laves mad over bål.

Børnefødselsdag mm.

Det er tilladt at afholde fødselsdage og private arrangementer på Økobasens udendørs arealer. Men husk at tage hensyn til andre gæster og efterlad Økobasen i samme stand som ved ankomst.

Skoler, institutioner, foreninger

Skoler, institutioner, foreninger og en del andre klubber kan bruge områdets pavillion i forbindelse med læring eller undervisning. I pavillionen er toiletter, et lille køkken, depotplads og en lille skolestue. Nøgler til pavillion og skure kan hentes:

  • Ved endagsture, i Driftsbyen, Lervangen 35 D og skal afleveres senest kl. 15. med mindre andet er aftalt.
  • Ved Kolonidage og weekendophold, hos Anne Spangtoft i Institutions- og Skolecenter på Rådhuset, Bygaden 2.

Den som låner nøgler opgiver sit navn og hæfter for nøglerne. Læs mere her.

I skuret mod nord kan man låne grejkasser til smådyrsfangst, en til vand og en til land. Der er også redskaber til forskellige lege, siddeunderlag og reb. Der kan lånes vandlegetøj, rør, render og spande til vandlegebanen i den blå cirkusvogn, og i garagen finder man presenninger, stænger til Larvu/tipi, brænde, grill, riste, strandstole, haveredskaber, to bårer, snobrødspinde og siddeunderlag. Containeren mod vest gemmer på brædder, rafter og opmagasinering.

Sådan finder du vej

Tag f.eks. bus 123 eller 114 der stopper på Københavnsvej og gå derefter det lille stykke ned til Økobasen ad Lervangen eller Hakkemosevej. Det er også muligt at gå ad stisystemet fra Gregersensvej ved Teknologisk Institut til Økobasen. Bus 400S mod Ballerup, stopper på Gregersensvej.
Der er en parkeringsplads i Hakkemosen, tæt på Økobasen. Adressen er Lervangen 27, 2630 i Taastrup.

Læs mere om Økobasen her.

God fornøjelse!

 

 

Opdateret 29. juni 2017

Ansvar for denne side

Driftsby

T: 43 59 11 00
E-mail: driftsby@htk.dk