Natur og udeliv
  • Få siden oplæst

Bytur i Taastrup 13 km

Hvor godt kender du Høje Taastrup? Grib cyklen og tag ud på en 13 km lang rute, der fører dig rundt til en række historiske seværdigheder, skøn natur og sjove friluftsfaciliteter.

Bytur i Taastrup

Klik  her for at forstørre og udskrive kortet. 

Cykling Cykling, terræn Loeb Vandresti Gratisk fiskesoe Betalingsoe Ridning Amfiteater Golf

Hundeskov Veteranjernbane Kulturoplevelser Handicapvenligt Skiloeb Petanque Legeplads Fitness i det fri Baalsted

wc Parkering Bord og baenkesaet Information

Med denne rute er der oplevelser for alle, både store og små. Så hop op på cyklen og tag på tur.

God tur!

Rutebeskrivelse

Høje-Taastrup Rådhus er bygget i 1981-1982, og er tegnet af arkitekt Robert Rasmussen. Med sine røde mursten harmonerer Høje-Taastrup Rådhus flot med sin nabo Høje-Taastrup Kirke.

Herefter går turen igennem Høje-Taastrup landsby. Høje-Taastrup Kirke er kendt fra danmarkshistorien, som den kirke, ved hvis fod kongeslaget mellem Svend og Knud blev udkæmpet i 1149. I kirketavlen mod nord ses en mindetavle, som beretter om den blodige strid.

Herfra fortsætter cykelturen ad Bygaden og igennem landsbyen Kraghave hvor man kan se tre gamle gårde stående side om side med landsbyens øvrige huse.

Cykelturen fortsætter af stier til Hedehusene. Her passeres Hedehushallen, hvor du har mulighed for at dyrke styrke- og balancetræning på den nye aktivitetsplads uden for Hedehushallen.

Cykelturen går herefter mod syd og krydser jernbanen, hvorefter der cykles langs Stejlberg. En naturlig forhøjning på 39 meter, som i sin tid blev brugt som galgebakke.

Fortsæt turen sydpå hvor du passerer de åbne marker, som omslutter Reerslev. Reerslev er i tråd med Høje-Taastrup og Kraghave en af Høje-Taastrup Kommunes 14 landsbyer. Bystævnet på Tingstedet er originalt og har ligget her siden middelalderen. Her kan du eventuelt gøre et kort stop og se Reerslev Kirke, som er fra 1100-tallet og er udsmykket med unikke kalkmalerier af en af 1400-tallets kendte malere – Isefjordsmesteren.
I Reerslev passerer cykelturen også gadekæret. Herefter slår turen et sving mod højre ad M.W. Gjøes Vej, og krydser Brandhøjgaardsvej.

Kør videre langs Tranemosevej ud i natur- og fritidsområdet Hedeland. I Hedeland følger du stierne og passerer amfiteateatret, som igennem de sidste tyve år har markeret sig som en af de største friluftsscener i Øresundsregionen med operaopsætninger, som vises hvert år i august. Her er der også mulighed for, at fiske, ride eller nyde udsigten fra skibakken. Toppen af bakken ligger 48 meter over havets overflade.

Efter at have cyklet omkring i det naturskønne Hedeland går turen atter mod Hedehusene. Fra Veteranbanen cykles der til højre ad Hovedgaden, som føres under en viadukt i retning mod Hedehusenes hyggelige bykerne.

Opdateret 29. juni 2017

Ansvar for denne side

Driftsby

T: 43 59 11 00
E-mail: driftsby@htk.dk