Natur og udeliv
  • Få siden oplæst

Hedeland ved skibakken 12 km

Tag på cykeltur i Hedeland. Et storslået natur- og fritidsområde.

Hedeland ved skibakken

Klik her for at forstørre og udskrive kortet. 

Gratisk fiskesoe Betalingsoe Vandresti Loeb Cykling Cykling, terræn Ridning Amfiteater Golf Hundeskov

Veteranjernbane Kulturoplevelser Handicapvenligt Skiloeb Petanque Legeplads Fitness i det fri Baalsted wc Parkering

Bord og baenkesaet Information

Denne cykelrute tager dig en tur rundt i Hedelands maleriske landskab.  Hedeland er et 15 km2 stort rekreativt natur- og friluftsareal, som tidligere har været en grusgrav. Der forekommer et rigt fugleliv i Hedeland i både fritstående grusskrænter og i bevoksninger med bærbærende planter. Er du interesseret i fugle, så kan du se de arter der er registreret i Hedeland på Dofbasen.

Vil du prøve Hedelands veteranbane, så kører den hver søndag i sæsonen, der løber fra midten af maj til begyndelsen af september. Veteranbanen findes ved indkørslen til Brandhøjgårdsvej 2 i Hedehusene. Læs mere om Hedeland her.

God fornøjelse!

Rutebeskrivelse

Turen starter i den nordlige del af Hedeland, hvor Brandhøjgårdsvej og Hovedgaden møder hinanden. Følg Brandhøjgårdsvej et kort stykke, og drej derefter til venstre af Brandhøjvej. Følg stien omkring de større søer Vinkelsø og Flade sø. Kryds Tranemosevej, og passer Hedeland Golfbane på din venstre side. Kryds Tune Landevej, og fortsæt ligeud til du når Sjællandsringen. Sjællandsringen er placeret ved Hedelands Motorklub og du kan være heldig at se motorræs på din cykeltur.
Når du beslutter at drage hjemad følges ruten blot tilbage af samme vej, eller du kan udforske nogen af Hedelands andre cykel- og vandreruter.

 

Opdateret 29. juni 2017

Ansvar for denne side

Driftsby

T: 43 59 11 00
E-mail: driftsby@htk.dk