Natur og udeliv
  • Få siden oplæst

Høje Taastrup - Hedeland 22 km

Leder du efter en cykelrute, hvor du får mulighed fo både at opleve by og natur? Så er ruten fra Høje-Taastrup til Hedeland lige noget for dig.

HT - Hedeland

Klik her for at forstørre og udskrive kortet. 

Gratisk fiskesoe Betalingsoe Vandresti Loeb Cykling Cykling, terræn Ridning Amfiteater Golf Hundeskov

Veteranjernbane Kulturoplevelser Handicapvenligt Skiloeb Petanque Legeplads Fitness i det fri Baalsted wc Parkering

Bord og baenkesaet Information

Cykelturen fra Høje-Taastrup til Hedeland bevæger sig gennem by og åben land. Undervejs er der mange hyggelige stop, hvor madpakken bl.a. kan nydes. Læs rutebeskrivelsen, der følger dig rundt på turen.

God tur!

 

Rutebeskrivelse

Turen starter ved Høje-Taastrup Rådhus, hvorefter Bygaden følges frem til krydset Frøgårds Alle. Kryds vejen og fortsæt ligeud af Høje-Taastrup Stien. Følg Høje-Taastrup Stien hele vejen til Charlottegårdsvej og drej til højre. Dernæst følges Charlottegårdsvej indtil du rammer aktivitetspladsen ved Hedehushallen. Her kan du træne i det fri på de opsatte træningsmaskiner.

Følg herefter stien paralellelt med baneterrænet til du rammer Hedehusene Station. Drej dernæst til venstre ad Hovedgaden og derefter til venstre af Bondehøjgårdsvej. Følg Brandhøjgårdsvej igennem Hedelands let kuperede terræn, og skønne natur.  I Hedeland e der mange aktivitetesmuligheder f.eks. fiske, golf, ridning, veteranbanen mm. Læs mere om Hedeland her. Hedelands Veteranbane udgør med sine 5 km, Danmarks længste smalsporede jernbane. Veteranbanen tilbyder sine passagerer, at blive transporteret rundt i landskabet. Det er også muligt, at få cyklen med i toget. Passagerer kan stige af og på undervejs. Togdriften udføres af damp- og motorlokomotiver, og er åben for gæster hver søndag i sæsonen, der løber fra midten af maj til begyndelsen af september. Kun fantasien sætter grænser.

Efter at være kommet omkring i det naturskønne Hedeland når cykelturen igen Hedehusene by. Fra Veteranbanens remiser cykles der til højre ad Hovedgaden, som føres under en viadukt i retning af Hedehusenes hyggelige bykerne.

Hedehusene Hovedgade er en handelsgade fra 1908. I dag er hovedgaden et centralt handelsstrøg for Hedehusenes indbyggere og besøgende, som har mulighed for at gå på indkøb i mange spændende specialforretninger. På højre hånd passeres Hedehusene station som er fra 1847, hvor den første jernbane i Danmark blev anlagt. Den nuværende stationsbygning er opført i 1917. Indtil 1950'erne var Hedehusene station blandt de største godsstationer i Danmark.
Herfra går cykelturen hjemad via stier mod Høje-Taastrup Landsby. Når du når Høje-Taastrup Rådhus er du tilbage ved start.

Opdateret 29. juni 2017

Ansvar for denne side

Driftsby

T: 43 59 11 00
E-mail: driftsby@htk.dk