Natur og udeliv
  • Få siden oplæst

Høje-Taastrup - Sengeløse 13 km

Tag på en dejlig cykeltur gennem Høje-Taastrup landsby, Hakkemosen og Sengeløse Gadekær.

HT - Sengeloese

Klik her for at forstørre og udskrive kortet.

Cykling Vandresti Loeb

På denne børnevenlige cykeltur besøges Hakkemosen samt landsbyerne Høje-Taastrup og Sengeløse. Turen giver rig mulighed for, at lære sit lokalsamfund at kende og samtidig opleve nye dele af kommunen.
Hvis I ønsker at gøre cykelturen til en heldagsudflugt for hele familiien, så lav en lille quiz om de ting i passerer, pak en picnickurv eller stop undervejs og nyd de grønne områder i kommunen.

Hakkemosen er et skønt, rekreativt område med en masse muligheder for, at udfordre børn såvel som voksne. I Hakkemosen findes blandt andet Økobasen, hvor en forhindringsbane kan udfordre jeres balance og styrke. Endvidere er der mulighed for boldspil, gå en tur omkring mosen eller grille over bål.

God tur! 

Rutebeskrivelse

Fra Rådhuset i Høje-Taastrup følger du stien mod nord, krydser Roskildevej og drejer til venstre på cykelsienstien hen til Hakkemosevej, hvor du drejer til højre og fortsætter ligeud frem til Hakkemosen.

Fra Hakkemosen går turen tilbage ad Lervangen, hvorefter der drejes til højre ad Korsebjergengen, som følges frem til Sengeløse by. Herefter drejes til højre ad vejen Ved Kæret. Fortsæts ligeud ad Landsbygaden.
I Sengeløse passeres det gamle gadekær, som er velbevaret, og giver en unik stemning af landsbyidyl. 

Gør eventuelt et hold ved Sengeløse Kirke, hvor en velbevaret frihedsstøtte står. Efter kirken drejes til venstre og straks til højre ad Spangåvej forbi Sengeløse Hallen. Kryds midtervejen og følg Stendiget til enden. Følg Kohøjvej til Klevehøjvej, og drej til venstre. Følg vejen frem til Roskildevej.

Roskildevej krydses og følges et kort stykke vej, indtil der drejes til højre ad Høje Taastrup Gade og videre af Bygaden gennem det idylliske Høje-Taastrup, hen til gamle kirke, som bestemt er et besøg værd. I kirken hænger en kårde, som har været brugt i svenskekrigen i 1658. Sagnet siger, at hvis kården bliver fjernet starter krigen på ny.

Fra kirken køres ad Frøbjerget til Frøgårds Alle, hvor der drejes til venstre. Følg Halland Boulevard til den nye banegård, som har givet byen tilnavnet Buernes By. Kør tilbage til Frøgårds Alle hvor der drejes til højre hen mod Rådhuset, hvor du startede.

Opdateret 29. juni 2017

Ansvar for denne side

Driftsby

T: 43 59 11 00
E-mail: driftsby@htk.dk