Natur og udeliv
  • Få siden oplæst

Europæiske vandrestier

At løbe og vandre i den fri natur har mange fysiske og psykiske fordele. Bevægelse og fysisk aktivitet er det sundeste du kan byde kroppen. Vidste du, for eksempel at fysisk aktivitet er med til at forbedre alt, lige fra vægt, kolesteroltal og blodtryk til humør og hukommelse?

Fjernvandrevej

Klik her for at forstørre og udskrive kortet. 

I Høje-Taastrup Kommune findes et utal af løbe- og vandreruter med forskellige distancer. Så du har rig mulighed for at finde en rute, som passer netop dig.

Hvis du godt kan lide at gå eller løbe langt, og har brug for en udfordring, er der rig mulighed for det på det europæiske net af Fjernvandreveje. Hovedideen er, at binde regioner og lande sammen, fortrinsvis med eksisterende vandrestier. Efterhånden er mange europæiske vandreforeninger med, og der er nu over 50.000 km stier fordelt på tolv fjernvandreveje på kryds og tværs af Europa.

Fjernvandrevej E6

Fjernvandrevej E6 går fra Alexandroupolis i Grækenland til Kilpisjärvi i Finland. Den danske del går fra Kruså til Kastrup – igennem Høje-Taastrup Kommunes sydlige del.

Ruten er i alt på 5200 km, og er på hele strækningen afmærket med blå skilte med en vandringsmand og påskriften "Fjernvandrevej E6", som gør det nemt for alle uanset tidligere erfaringer at følge ruten.

Hvad end du vælger blot at gå en del af ruten eller begive dig ud på hele strækningen tager ruten dig igennem afvekslende landskaber og giver dig samtidig en unik oplevelse.

Den del af Fjernvandrevej E6, som går gennem Høje-Taastrup Kommune kan inddeles i to strækninger. Strækningen Roskilde til Reerslev er på 11 kilometer, ligesom strækningen Reerslev til Ishøj Strand også er på 11 kilometer.

Foreningen af Danske Santiagopilgrimme har lavet en oversigt over pilgrimsruter på sjælland. Etape 3 går fra Ballerup til Roskilde – igennem Høje-Taastrup Kommune. Se beskrivelser af ruterne her.

Benyt menuen til venstre, og find beskrivelser af ruterne. Måske du fristes til at udfordre din fysiske form – og vandre ud i verden!

God tur!

 

Opdateret 29. juni 2017

Ansvar for denne side

Driftsby

T: 43 59 11 00
E-mail: driftsby@htk.dk