Natur og udeliv
  • Få siden oplæst

Mountainbike

Er du erfaren mountainbiker? Eller drømmer du om at prøve kræfter med en mountainbike i den fri natur på nogle spændende spor?

Mountainbike

 

I Høje-Taastrup Kommune arbejdes der målrettet for, at sikre gode betingelser for at dyrke friluftsliv og samtidig opleve de mange goder ved at færdes i naturen.

Der skal være mange muligheder for, at få motion og frisk luft samtidig med, at naturens gratis glæder opleves både i hverdagen og i weekenderne.

En af måderne at få gode naturoplevelser på er mountainbike.  
I Høje-Taastrup har du rig mulighed for, at udforske dine cykelevner. Prøv for eksempel kræfter med det terrænfyldte Hedeland eller tag på tur i Vestskoven.
Du kan også prøve kræfter med Høje-Taastrup Bike Park, hvor spor-udlægget som helhed tilbyder mulighed for at alle, kan vælge og anvende en rute, i henhold til deres egen vurdering af fysisk og teknisk niveau.

På tværs af landet har Naturstyrelsen udvalgt 10 områder, hvor du finder noget af det bedste mountanbiking, De 10 Spir. Tilsammen tilbyder de 10 Spir mere end 200 km MTB-ruter i statsskovene, og der er noget for enhver smag og ethvert niveau. Alle ruterne på de 10 Spir har farver, som viser, hvor svære de er. Bestiger man alle 10 spir, er der lagt op til meget forskelligartede naturoplevelser. Se mere om de 10 spor her eller prøv kræfter med mountainbiking i blandt andet Hedeland eller Vestskoven.

Mountainbike-klubber i Danmark

Hvis du ønsker mere information om mountainbiking i Danmark, så kig nærmere på disse links:

Færdsel for mountainbike i skoven

Der gælder visse regler for cykling i de danske skove:

  • Ifølge loven må du gerne cykle på skovveje og skovstier, der er menneskeskabte, og som fremtræder egnede til cykling med en almindelig cykel
  • Du må ikke cykle, hverken på almindelig cykel eller mountainbike, i skovbunden, på dyreveksler, på stendiger eller lignende. Du må altså ikke lave dine egne mountainbike-spor i skoven uden tilladelse

  • Undgå at køre på afmærkede ridestier, vandreruter og lignende uden for skovvejene

  • Kør ikke på fortidsminder, gravhøje, diger og trapper

  • I forhold til færdselsloven skal din hastighed altid afpasses efter forholdene med særligt hensyn til andres sikkerhed. Den almindelige højrevigepligt gælder også

  • Undgå steder, hvor der er mange skovgæster, og værn om dyr og planter

Reglerne er fastsat i naturbeskyttelsesloven.

God tur!

 

 

Opdateret 29. juni 2017

Ansvar for denne side

Driftsby

T: 43 59 11 00
E-mail: driftsby@htk.dk