Natur og udeliv
  • Få siden oplæst

Vestskoven

Ved du at der i Vestskoven findes et veludbygget stinet med omkring 33 kilometer ridestier?

Ridning

Ridning Vandresti Loeb Cykling Cykling, terræn Hundeskov Kroppedal Handicapvenligt

Legeplads Baalsted wc Parkering Bord og baenkesaet Information Shelter

Vestskovens skønne natur og de mange ridestier gør, at skoven er fleksibel. Du kan som rytter blandt andet variere dine ruter efter humør.

I Vestskoven findes ikke mindre end 33 kilometer med ridestier, hvilket giver dig som rytter mulighed for mange spændene ture i skøn natur.

I folderen Ridning i Vestskoven kan du finde et detaljeret kort over ridestierne. Se folderen her.

Er du blevet interesseret i ridning, eller har du blot lyst til at vide mere om en af de rideskoler du kan finde tæt på Vestskoven? Så se linket til Vestegnens Rideklub her.

Færdsel i Vestskoven

I offentligt ejede skove er ridning som udgangspunkt tilladt. Der gælder dog visse regler for færdsel med hest i Vestskoven. Begiver man sig af sted er der følgende regler, der skal overholdes:

  • Der må rides på de afmærkede ridestier, asfalterede skovveje og på sletter uden dyrehold (hegn) samt på andre veje, hvor det ifølge skilte er tilladt
  • Der må også rides i skovbunden - dog ikke i områder med nye planter og unge træer. Der må ikke rides på gravhøje og andre fortidsminder eller skovens marker, indhegninger mv.

  • Man må normalt ride i skridt, trav og tølt

  • Der må ikke rides på de grusbelagte skovveje, på vandretursstierne og de afmærkede naturstier

Om Vestskoven

Vestskoven er Danmarks største nyere skov. Den strækker sig over et område på 1500 hektar og er otte km lang og fire km på sit tykkeste stykke fra nord til syd. Den folder sig ud over fire kommuner: Albertslund, Høje- Tåstrup, Glostrup og Ballerup.

De første tilplantninger i Vestskoven skete i 1967. Skoven er derfor forholdsvis ung. Skoven består hovedsageligt af løvtræer og store åbne sletter, hvor der nogle steder græsser Skotsk højlandskvæg og får.

I skoven er der anlagt flere kunstige bakker. Den højeste bakke er Herstedhøje og fra toppen, 67 meter over havet, kan man se hele Vestegnen og tårnene i det indre København.

God tur!

 

Opdateret 29. juni 2017

Ansvar for denne side

Driftsby

T: 43 59 11 00
E-mail: driftsby@htk.dk