Natur og udeliv
  • Få siden oplæst

Vestskoven

Gå på opdagelse i Vestskoven, der er masser af spændene og sjove oplevelsesmuligheder.

Vestskov

Skov Spis din kommune Loeb Cykling Vandresti Baalsted Ridning Kulturoplevelser Shelter 

wc Parkering 

I Vestskoven kan I gå en tur, cykle om kap, spise frokost i det grønne, lave mad over bål, ride en tur eller overnatte i et af skovens shelters. Der er derfor rig mulighed for, at finde en friluftsbeskæftigelse, som passer til netop jer.

Vestskoven et stort rekreativt naturområde med bålpladser, shelters, en naturskole, Kroppedal

et kulturhistorisk museum og en vikingelandsby. Skoven er også hjemsted for Herstedhøje og Oxbjerget, to kunstige bakkelandskaber samt Hvissingestenen som faktisk er Sjællands største sten.

Der er et udbygget stinet i skoven, så du kan hurtigt komme vidt omkring til fods, på cykel eller hesteryg. Naturstyrelsen har lavet en folder for skoven med et dertilhørende oversigtskort. Folderen kan ses her.

Baggrund

Vestskoven er Danmarks største nyetablerede skov med et areal på 15 km2.
Skovens tilplantning startede i 1967, hvor Folketinget  vedtog en principbeslutning om at skabe et rekreativt område på Vestegnen. Der skulle være et landskab, der både rummer skov, sletter, kunstige bakkelandskaber, søer og mange stier og veje.

I dag består skoven af 15 km2, hvoraf 60% er tilplantet med eg og 20% tilplantet med bøg. Og de resterende 20% er tilplantet med næsten alle danske træarter.
Skoven er otte kilometer lang, fire kilometer bred og strækker sig over fire kommuner, Albertslund, Høje-Taastrup, Glostrup og Ballerup.

God tur!

 

Opdateret 29. juni 2017

Ansvar for denne side

Driftsby

T: 43 59 11 00
E-mail: driftsby@htk.dk