Besøg Nordens største spejderlejr i Hedeland Naturpark

Fra den 23. til 31. juli vil 32.000 børn og unge deltage i Spejdernes Lejr 2022. I bedste spejderånd er lejren åben for alle, og det er gratis at besøge lejren.

Foto: Katja Lund Rasmussen

Hvis du vil opleve Nordens største spejderlejr og se, hvad det vil sige at være spejder anno 2022, så kig forbi. Det er gratis at besøge lejren, og børnene vil også kunne prøve kræfter med udvalgte aktiviteter.

Aktiviteter for enhver

Spejdernes Lejr har skabt over 200 aktiviteter, der tager deres udgangspunkt i lejrens tema: Fælles om fremtiden. Aktiviteterne har alle ambitionen om at være sjove såvel som udviklende, og der er aktiviteter til alle aldersgrupper: Kæmpelabyrinter, yoga, forhindringsløb, dialogmøder og meget mere. Og det er ikke kun i Hedeland Naturpark aktiviteterne foregår. Der vil blandt andet også være søaktiviteter i Greve Marina og verdens største klatreaktivitet i Roskilde Bypark.

Besøgende kan deltage gratis i udvalgte aktiviteter. Hvis du og dit barn er interesseret i dette, er der aktiviteter kl. kl. 9:30-12:15 og kl. 13:00-16:15.

Læs mere om aktiviteterne på Spejdernes Lejr 2022

En midlertidig by på størrelse med Næstved

Lejren dækker knap 3km2 i den sydlige del af Hedeland Naturpark og består blandt andet af et sceneområde med plads til 40.000 siddende tilskuere, et supermarked med frisk brød fra den lokale bager, et spejdertorv med butikker og caféer, et midlertidigt lejrhospital, en børnehave, 1.100 toiletter og 300 bade samt fire underlejre med hver sin kantine, vartegn og informationsområde.

Find kort over lejren

Transport til lejren

Spejdernes Lejr opfordrer alle som besøger lejren til at komme på cykel eller bruge offentlig transport. Både på grund af miljøet og fordi nogle af indfaldsvejene til lejren lukkes af sikkerhedsmæssige årsager. Den letteste måde er derfor at tage toget til Hedehusene Station og gå cirka 30 minutter på den afmærkede rute til lejren.

Hovedindgangen til lejren ligger ved Tranemosevej, men en del af Brandhøjgårdsvej, fra Stenbuen til Stærkendevej samt en del af Stærkendevej fra Golfklubben til Ellebjergvej, vil være spærret for almindelig trafik. Hvis du alligevel tager bilen, er der lavet over 7.000 midlertidige parkeringspladser i tre forskellige områder. Vi anbefaler dig at bruge den midlertidige parkeringsplads ved Solhøj Fælled. Man betaler en dagspris for at bruge parkering.

Find information om parkering, tilkørselsforhold og trafikplan

Hvem står bag Spejdernes Lejr?

I ni dage samles spejdere på tværs af alder, religion og landegrænser i et stort, mangfoldigt fællesskab. Her vil deltagerne dyrke spejderværdierne i form af Fællesskab, friluftsliv og udfordringer.

Det er tredje gang, at Spejdernes Lejr afholdes, men første gang på Sjælland (i 2012 i Holstebro, i 2017 i Sønderborg). Bag lejren står foreningen Spejderne og de fem medlemskorps Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig. I 2022 afholdes lejren i tæt samarbejde med de tre værtskommuner: Høje-Taastrup, Greve og Roskilde kommune.

Læs mere om spejderlejren

Har du spørgsmål?

Så er du altid velkommen til at skrive til lejrens informationscenter på info@sl2022.dk