I løbet af sommeren bugner naturen med lækre, solmodne og velsmagende bær og blomster, som er lige til at plukke. Så er det tid til at høste, samle og fylde smagen af sommer. Høsttiden er en fantastisk tid at nyde naturen på.
I månederne juni-august kan I gå på jagt efter hyben, kløver, kamille, æbler, jordbær, brombær, blåbær og mirabelle, som alle kan bruges til at lave marmelade, saft eller som tilbehør til en lækker sommerret.
Bagte æbler med madfyld
Bagte æbler kan nemt tilberede over bål. I kan blandt andet finde æbler i Engvadgårdsparken, ved kulturhuset i Hedehusene, Hakkemosen, Mølleparken, Charlottekvarteret og Snubbekorsskoven.
Ingredienser
- Bacon
- Krydderurter
- Løg eller forårsløg
Pluk æblerne og skyl dem. Grav herefter kernehuset ud med en ske eller en kernehusfjerner. Bland fyldet, og put det ned i det udhulede æble. Pak æblet ind i sølvpapir, og læg det i bålets gløder. Æblet skal bage i ca. 10 minutter, og vendes undervejs.
Bagte æbler med dessertfyld
- Chokolade
- Marcipan
- Brun farin
- Kanel
Pluk æblerne og skyl dem. Grav herefter kernehuset ud med en ske eller en kernehusfjerner. Bland fyldet, og put det ned i det udhulede æble. Pak æblet ind i sølvpapir, og læg det i bålets gløder. Æblet skal bage i ca. 10 minutter, og vendes undervejs.