Spørgsmål om NemID, kode og nøglekort

NemID er din adgang til både offentlig og privat selvbetjening på internettet. Det består af et brugernavn, en adgangskode og et nøglekort eller nøgleapp.

NemID bliver til MitID

I løbet af 2021 og 2022 lanceres MitID. Alle med NemID skal have MitID. Du kan bruge MitID til det, som du plejer at bruge med NemID. 

Den største ændring bliver, at NemID nøglekortet udgår, og at NemID nøgleapp bliver udskiftet med en kommende MitID app. Der kommer alternativer i form af kodeviser til dem der ikke har mulighed for at bruge appen. 

Opdatering af dine ID-oplysninger

Før du kan få MitID, kan det være nødvendigt, at du opdaterer dine ID-oplysninger i NemID for at bekræfte din identitet.

Kravene til MitID er større, fordi sikkerhed på it-området har ændret sig meget, siden NemID blev lanceret i 2010. MitID lever op til de nyeste internationale standarder for sikkerhed. NemID er i tidens løb blevet udstedt på forskellige måder. Det er ikke alle udstedelser, der lever op til de krav, der gælder for MitID. Det vil primært være NemID, der er udstedt online, eller nogle af de NemID, der er udstedt af banker.

Når du har opdateret dine ID-oplysninger, er du klar til at få MitID. Du får automatisk besked i din net- eller mobilbank, når du er logget ind, og når det er din tur. Der kan godt gå noget tid, men du skal ikke foretage dig noget, før du modtager beskeden. 

Læs mere om MitID 

NemID

MitID erstatter NemID 

Luk alle
Udfold alle


Skrevet af Digitaliseringsstyrelsen

Få hjælp udenfor åbningstid

Ring udenfor åbningstiden og få telefonisk hjælp til:

  • Selvbetjening
  • Tidsbestilling og åbningstider
  • Pas og kørekort
  • NemID
  • Sundhedskort
  • Adresseskift
  • Rottebekæmpelse

Telefontider

Mandag - torsdag: kl. 8:00 - 20:00

Fredag: kl. 8:00 - 16:00

Søndag: kl. 16:00 - 20:00