LEGO Education og Læringshuset fortsætter samarbejde om udvikling af fremtidens skole og læring 

LEGO Education og Læringshuset, som er Danmarks første skole designet og bygget til projektbaseret læring og fremtidens kompetencer, fornyr samarbejdsaftale. Samarbejdet indebærer bl.a., at Læringshuset er test- og demonstrationsskole for LEGO Educations læringsrettede produkter. 

En dreng og en pige leger med legoklodser Børn og unge lærer allerbedst, når de bruger både hoved og hænder til at undersøge og prøve idéer og muligheder i meningsfulde læreprocesser. Her er elever i fuld gang med at teste, hvordan de bygger og programmerer den hurtigste robot. 
Elever og lærere skal give sparring på nye læringsmaterialer fra LEGO Education, og Læringshuset skal være demonstrationsskole i Danmark for LEGO Education. Det er nogle af planerne for det fortsatte samarbejde, som LEGO Education og Høje-Taastrup Kommune netop har aftalt.

Da Læringshuset i Høje-Taastrup Kommune i november åbnede som den første skole i Danmark, der er bygget og designet til projektbaseret læring og fremtidens kompetencer, var det den foreløbige kulmination på et flerårigt udviklingssamarbejde med mange interne og eksterne sparringspartnere om at skabe fremtidens skole.

Blandt partnerne var LEGO Education, som allerede i 2016 indgik aftale med Høje-Taastrup Kommune om at medvirke i udviklingsarbejdet. LEGO Education har undervejs givet vigtige bidrag til, hvordan man tænker det legende element ind i byggeriet og læringen, og hvordan Læringshuset, med sine makerspaces og masser af læringsgrej til at bygge og programmere med, er indrettet til, at eleverne kan arbejde praktisk og undersøgende med deres idéer i læringsprocesserne.

Fælles eksperimentarium

Nu er der formelt sat underskrifter på, at LEGO Education og Læringshuset fortætter samarbejdet om at udvikle fremtidens projektbaserede skole. Der er lagt op til et fælles eksperimentarium, hvor fælles projekter gennemføres, og hvor elever og medarbejdere i Læringshuset får lejlighed til at teste og give feedback på nogle af de nye materialer, som LEGO Education løbende udvikler til skoler.

Der er også lagt op til, at Læringshuset vil stille sig til rådighed som demonstrationsskole for besøgende, der gerne vil opleve, hvordan LEGO Educations læringsrettede produkter kan anvendes i projektbaseret læring på forskellige klassetrin og fag. Parterne er nemlig enige om, at formidling og udveksling af erfaringer og idéer om nye former for undervisning er en vigtig fælles opgave – og at det kan ske via besøg, konferencer, netbaserede fora m.v.

”I LEGO Education ønsker vi, at vores klasseløsninger er relevante og bliver anvendt så meget som muligt. Vi ved fra vores arbejde i hele verden, at det kan være noget af en overvindelse for mange lærere at skulle tage teknologi ind i klasseværelset. For det første kan der være meget, man ikke helt forstår, men der er også meget, som kan gå galt. Vi ser dog, at kodning og projektbaseret læring bliver en integreret del af læseplanerne i mange lande, og derfor noget som alle lærere skal kunne arbejde med.

Vi ser frem til at drage nytte af Læringshusets store ekspertise indenfor disse områder og gennem vores samarbejde få sparring til, hvordan vi udvikler de mest meningsfulde klasseløsninger både for børnene og deres lærere”, siger Marianne Nytoft Bach, Sr. Marketing Manager i LEGO Education.

”Børn og unge lærer og trives allerbedst, når de bruger både hoved og hænder til at undersøge og prøve idéer og muligheder i autentiske læreprocesser, der tager udgangspunkt i problemstillinger fra hverdagen og omverdenen. Det er påvist i forskningen, og vi oplever det på daglig basis i Læringshuset og vores andre skoler.

Den tilgang til læring deler vi med LEGO Education, og vi er rigtig glade for at fortsætte det frugtbare samarbejde med LEGO Education til gavn for vores elever og medarbejdere og til inspiration og videndeling med andre”, siger Kurt Scheelsbeck, der er formand for Institutions- og Skoleudvalget i Høje-Taastrup Kommune.
Publiceret: 17. marts 2022

Skrevet af: Institutions- og Skolecentret