Corona: Status i Høje-Taastrup Kommune

Denne side opdateres løbende. Sidst opdateret 30. november 2020 kl. 12.15 

Smittetallet er i øjeblikket højt i Danmark. Og det samme er desværre tilfældet i HTK. Situationen er alvorlig. Regeringen har meldt yderligere restriktioner ud, og dem har vi som kommune implementeret. Du kan læse mere om, hvordan de enkelte restriktioner påvirker din dagligdag her på siden.  

Region Hovedstaden har åbnet testcenter i Taastrup 

Regionen har oprettet et teststed til test af borgere i flere kommuner, fordi mange kommuner på den københavnske Vestegn er hårdt ramt af høje coronatal. Teststedet ligger på Taastrupgårdsvej 28 og er åbent alle dage kl. 9-16 (på sigt kl. 7-22). OBS: Der skal bestilles tid via www.coronaprover.dk

Teststedet åbnede mandag 23. november - der er dog tale om en gradvis åbning, da teststedet stadig vil være under opbygning. Derfor vil der i begyndelsen være en begrænset kapacitet på 500 test om dagen – på sigt forventer regionen at kunne teste 5000 dagligt.

Midlertidige restriktioner for besøg på plejecentre

Styrelsen for Patientsikkerhed har indført midlertidige restriktioner for besøg på plejecentre i Københavnsområdet. Det betyder, at besøg på plejehjem mv. som udgangspunkt skal foregå på udendørs arealer. Vi følger de gældende regler for forebyggelse af coronasmitte, så besøg kan foregå forsvarligt.

Muligt at få besøg indendørs af nære pårørende – og ved kritisk sygdom

Beboerne kan udpege en nær pårørende, som må besøge dem i deres bolig og yderligere to pårørende, der kan komme på besøg i et besøgsrum, der er indrettet til formålet. Den nærmeste pårørende må også komme på besøg i besøgsrummet, dog må der max komme to ad gangen. Beboeren skal informere personalet om hvem der er udpeget som besøgspersoner

Besøgsrestriktionerne gælder ikke for nære pårørende i kritiske situationer fx en kritisk syg eller en person, der er døende. Besøget skal dog foregå, så smittespredning undgås. Der er indført krav om, at du bruger mundbind, hvis du skal igennem plejecentrets fællesarealer.

Har du således familie eller venner på et plejecenter, så brug mobilen eller skype – hvis det er muligt. Har du evt. spørgsmål, så kan du altid kontakte personalet og få vejledning.

Midlertidigt besøgsforbud på Sengeløse Plejecenter er ophævet

Styrelsen for Patientsikkerhed har ophævet det midlertidige besøgsforbud på Sengeløse Plejecenter. Derfor kan pårørende igen komme på besøg efter de gældende besøgsrestriktioner, som er beskrevet herover.

Midlertidige restriktioner for besøg på botilbud

Styrelsen for Patientsikkerhed har indført midlertidige restriktioner for besøg på botilbud i Københavnsområdet. Restriktionerne gælder indtil videre. 

Restriktionerne indebærer, at beboere kun kan få besøg af 1-2 faste/gennemgående pårørende, og at besøg skal foregå udendørs, medmindre der er direkte indgang udefra til borgerens egen bolig. Vi følger de gældende regler for forebyggelse af coronasmitte, så besøg kan foregå forsvarligt.

Det er muligt med indendørs besøg ved kritisk sygdom. Besøget skal foregå, så smittespredning undgås.

Har du spørgsmål, så kan du altid kontakte personalet og få vejledning.

 

Luk alle
Udfold alle
Beskyt digselv og andre med gode råd om Corona
Publiceret: 30. november 2020

Skrevet af: Byrådscentret