Corona: Genåbning af Høje-Taastrup Kommune

Denne side opdateres løbende. Sidst opdateret 20. oktober 2020 kl. 19.00.

Høje-Taastrup Kommune har hen over foråret og sommeren genåbnet en lang række kommunale aktiviteter og institutioner i tråd med regeringens udmeldinger.

Der er i øjeblikket stigende smitte i Danmark - også i Høje-Taastrup Kommune. Vi følger situationen nøje og handler ud fra Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Corona-virus påvirker fortsat en del tilbud og services, som er ændrede eller åbne med restriktioner - for vi skal passe godt på hinanden og forebygge spredning af virus.

  Midlertidige restriktioner for besøg på plejecentre

  Styrelsen for Patientsikkerhed har indført midlertidige restriktioner for besøg på plejecentre i Københavnsområdet. Restriktionerne er gældende fra 11. september og indtil videre indtil 1. november 2020.

  Det betyder, at besøg på plejehjem mv. som udgangspunkt skal foregå på udendørs arealer. Vi følger de gældende regler for forebyggelse af coronasmitte, så besøg kan foregå forsvarligt.

  Muligt at få besøg indendørs af nære pårørende – og ved kritisk sygdom

  Beboerne kan udpege en nær pårørende, som de gerne vil have besøg af indendørs, og beboeren skal i så fald informere personalet.

  Besøgsrestriktionerne gælder ikke for nære pårørende i kritiske situationer fx en kritisk syg eller en person, der er døende. Besøget skal dog foregå, så smittespredning undgås.

  Har du således familie eller venner på et plejecenter, så brug mobilen eller skype – hvis det er muligt. Har du evt. spørgsmål, så kan du altid kontakte personalet og få vejledning.

  Midlertidigt besøgsforbud på Sengeløse Plejecenter

  Fra 20. oktober er der indført midlertidigt besøgsforbud på Sengeløse Plejecenter efter påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed.  

  Besøgsforbuddet gælder både for besøg indendørs og udendørs. Den nærmeste pårørende må dog stadig komme på besøg. Beboerne kan også stadig komme med på en gåtur eller en køretur udenfor plejecentret. Kritiske besøg er selvfølgelig også stadig tilladt.

   

   

  Midlertidige restriktioner for besøg på botilbud

  Styrelsen for Patientsikkerhed har indført midlertidige restriktioner for besøg på botilbud i Københavnsområdet. Restriktionerne er indtil videre gældende til 1. november 2020.

  Restriktionerne indebærer, at beboere kun kan få besøg af 1-2 faste/gennemgående pårørende, og at besøg skal foregå udendørs, medmindre der er direkte indgang udefra til borgerens egen bolig. Vi følger de gældende regler for forebyggelse af coronasmitte, så besøg kan foregå forsvarligt.

  Det er muligt med indendørs besøg ved kritisk sygdom. Besøget skal foregå, så smittespredning undgås.

  Har du spørgsmål, så kan du altid kontakte personalet og få vejledning.

   

  Rådhuset er åbent 

   

  Borgerservice

  Vi er glade for at kunne tage imod jer, men der kan være kø. For at kunne holde afstand må der kun være 40 borgere i venteområderne på rådhuset. Derfor kan du risikere at skulle vente udenfor, hvis der kommer mange borgere.

  Bestil tid til pas, kørekort mv. 

  For at undgå ventetid vil vi opfordre til, at du bestiller tid her på kommunens hjemmeside. Her kan du bestille tid til pas, kørekort mv. 

  Man kan i øjeblikket desværre ikke bruge borger-PC'erne på grund af risiko for smittespredning af Covid-19.

  Jobcenter og Ydelsesafdeling

  Vi opfordrer til, at du så vidt muligt henvender dig pr. mail eller telefon:

  • Hvis du allerede har en sag, kan du ringe direkte til din sagsbehandler eller skrive direkte på mail til vedkommende.
  • Hvis du ikke har en aktiv sag i Jobcentret, kan du ringe på tlf. 43 59 10 00 eller skrive en mail til bac@htk.dk - skriv gerne i emnefeltet, hvad din henvendelse drejer sig om, så vi hurtigst muligt kan sikre en besvarelse.

  Hvis der er behov for fysisk fremmøde, er du velkommen til at henvende dig på rådhuset, men der kan være øget ventetid på grund af adgangsbegrænsningen som følge af Covid-19-reglerne.

  Øvrige henvendelser

  Hvis du har en igangværende sag på et andet område end de ovenstående, kan du skrive til den konkrete medarbejder.

  Har du spørgsmål vedrørende affald, rotter, trafiksignaler og vejbelysning, skal du kontakte Driftsbyen på telefon 43 59 11 00 i følgende tidsrum:

  • Mandag-torsdag kl. 8-15
  • Fredag kl. 8-12

  Har du spørgsmål vedrørende vand og kloak, skal du kontakte HTK Forsyning på telefon 70 20 51 20, som har åbent i samme tidsrum som ovenfor.

  Luk alle
  Udfold alle
  Beskyt digselv og andre med gode råd om Corona
  Publiceret: 20. oktober 2020