Nu åbner Bornholms Allé i Høje Taastrup C

Søndag den 17. maj kl. 11 åbner Bornholms Allé - den nye centrale vej gennem den nye bydel Høje Taastrup C.

Vejbanen på Bornholms alle

Fra søndag 17. maj kl. 11 kan fodgængere, cyklister, bilister og busser bevæge ind på den nye vej Bornholms Allé, som løber hele vejen fra Hveen Boulevard til Halland Boulevard.

Bornholms Allé erstatter den tidligere Blekinge Boulevard, som med sine mange vejbaner og store jordvolde optog megen plads. Der, hvor Blekinge Boulevard tidligere lå, skal de nye byggerier i Høje Taastrup C skyde op.

”Bornholms Allé er et af de helt store greb i udviklingen af Høje Taastrup C, og derfor er åbningen også en milepæl, som vi har set rigtig meget frem til. Vi har så at sige flyttet den tidligere Blekinge Boulevard for at skabe plads til den nye bydel, og nu kan vi for alvor komme i gang med at bygge”, siger borgmester Michael Ziegler.

Bornholms Allé skulle oprindelig være åbnet med et større borger-arrangement, men det blev aflyst pga. corona-situationen.

Busstoppestederne ved City2, som tidligere lå på Blekinge Boulevard, er flyttet til Bornholms Allé, og i den kommende tid færdiggøres sidevejene.

Høje Taastrup C i rivende udvikling

Ud af de 16 byggefelter til boliger har Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C P/S foreløbig solgt 14 og reserveret et. Umiddelbart efter den 17. maj begynder etableringen af de mindre lokalveje samt byggemodningen af bydelen (kloak mv.) således, at de første byggerier forventes at have første spadestik ultimo 2020.

Høje-Taastrup Kommune bygger sit nye rådhus i den nye bydel, og til sommer begynder anlægget af det grønne parkstrøg, som skal løbe igennem hele bydelen fra Høje Taastrup Station til City2.

Andre aktører er også i gang med at bygge i Høje Taastrup: MT Højgaard bygger 300 boliger på Skjeberg Alle, og KPC Ejendomsudvikling er ved at bygge boliger på en grund mellem Høje Taastrup Boulevard og Carl Gustafs Gade.

Lidt om vejnavnet

Med navnet Bornholms Allé bevares den historiske reference til Roskildefreden i 1658, som blev aftalt i den nærliggende præstegård ved Høje Taastrup Kirke og derfor har givet anledning til vejnavnene i bydelen. Ved Roskildefreden afstod Danmark Skåne, Halland og Blekinge til Sverige - Bornholm var oprindeligt en del af Skåne, men øen blev på danske hænder, og derfor har den nye vej fået navnet Bornholms Allé.

Anlæg af Bornholms Allé

Arkitekter: COBE
Rådgiver: Rambøll
Entreprenør: Munck Havne & Anlæg
Asfalt: Colas
Brolægning: P.P. Brolægning
Gartnerarbejde: Malmos
Signalanlæg: Swarco
Lamper: Ørsted
Kantstenene er specielt fremstillet til projektet og leveret af Zurface.

Publiceret: 14. maj 2020