Kontakt os

Byrådscenter

Rådhuset

Bygaden 2

2630  Taastrup

Telefon: 43 59 10 00

E-mail: byraadscenter@htk.dk

Integrationspolitik 2020-2026

Kendskab skaber venskab.

Forord

Høje-Taastrup Kommune er et sted, hvor mennesker fra hele verden har valgt at søge hen for at udleve deres drømme om et godt liv. Her bor borgere fra 145 forskellige lande. De nye borgere medbringer ressourcer både jobmæssigt og menneskeligt.

På den anden side kræver det politisk fokus og en omhyggelig integrationsindsats at sikre sammenhængskraft i kommunen. Konsekvenserne ved mangelfuld integration er store. Vi ser det i boligområder, der bliver parallelsamfund, og hvor alt for mange taler dårligt dansk og ikke er i job.

Hvis vi ikke lykkes med integrationen, kan det gå ud over åbenheden og velviljen til integration, og det komplicerer integrationen yderligere.

Med integrationspolitikken sætter vi fokus på de områder, hvor vi kan gøre det bedre. Det handler om sprog, uddannelse og job, men det handler også om at vi mødes på tværs af etnicitet. Det kan kommunen ikke løse alene. Alle borgere har et medansvar for at invitere ind i fællesskabet - det er en fælles opgave at skabe god integration.

Byrådet, Høje-Taastrup Kommune 2019

Luk alle
Udfold alle