Kontakt os

Børne- og Ungerådgivningscenter

Rådhuset

Bygaden 2

2630  Taastrup

Telefon: 43 59 12 00

e-mail: burc@htk.dk

Sorggruppe

Sorggruppen er for børn og unge mellem 6 og 18 år, hvis far, mor eller søskende er død eller livstruende syg.

Hvert år mister 2500 danske børn mellem 0-18 år deres mor eller far, og 700 børn mister en bror eller søster. Derudover lever 42.000 børn årligt med, at mor eller far bliver indlagt med en livstruende sygdom.

Disse børn og unge har naturligvis brug for særlig støtte, bl.a. for at undgå at børnenes sorg udvikler sig til såkaldt kompliceret sorg, som kan have svære følger for børnene.

Høje-Taastrup Kommune har et tilbud om en sorggruppe: Støtte kan gøre markant forskel.

”Vi ønsker at give alle børn og unge i Høje-Taastrup Kommune, uanset baggrund, mulighed for at deltage i en sorggruppe. Det er kendt, at professionelle voksne omkring denne gruppe børn kan gøre en markant forskel. Børn, der har fået hjælp og støtte i en sorggruppe, har mindre behov for specialundervisning, færre dropper ud af uddannelse, og de har mindre risiko for at udvikle depression senere i livet”, udtalte borgmester Michael Ziegler i en pressemeddelelse den 12. maj 2016, da sorggruppen så dagens lys.

”I gruppen vil barnet eller den unge møde andre børn og unge, der har oplevet det samme. I gruppen får de mulighed for at tale om tabet, sorgen og det, der nu er anderledes."

Gruppen ledes af en sundhedsplejerske med særligt kendskab til børn og unge i sorg”, fortalte Kurt Scheelsbeck, formand for Institutions- og Skoleudvalget. Han understregede også, at det er gratis at være med i sorggruppen.

Sorggruppen for børn og unge mødes i Familiens Hus, Gadehavegårdsvej 7 i Taastrup.

Mere information og tilmelding

Vil du vide mere eller tilmelde et barn eller en ung til sorggruppen, kan du kontakte sundhedsplejerske Kirsten Holm Hels på telefon 2310 9235 eller via mail til kirstenhel@htk.dk.