
Kontakt os
Teknik- og Miljøcenter
Plan og Byg
Telefon: 43 59 12 02
e-mail: tmc@htk.dk
Send sikker post (kræver NemID)
Angiv ikke personfølsomme oplysninger i mails.
Brug i stedet sikker post.
Adresse: Rådhuset, Bygaden 2, 2630 Taastrup
Aktuelle høringer og afgørelser
Her kan du finde aktuelle afgørelser samt planer, politikker m.m., der i øjeblikket er i offentlig høring.
Høringer
Miljøkonsekvensvurdering af ny infrastrukturbanegård, Estland Alle 10
Banedanmark etablerer en ny infrastrukturbanegård på Estland Alle 10, 2630 Taastrup. Infrastrukturbanegården skal anvendes som base for store banefornyelsesprojekter i hovedstadsområdet og dele af Sjælland. Banedanmark har valgt at lave en frivillig miljøkonsekvensrapport. Rapporten har til formål at undersøge mulige miljøpåvirkninger på omgivelserne i forbindelse med etablering og drift af pladsen. Det er Trafikstyrelsen, der er myndighed for miljøkonsekvensvurdering af projektet. Miljøkonsekvensrapporten er i høring indtil den 16. marts 2023
Læs Miljøkonsekvensvurdering af ny infrastrukturbanegård, Estland Alle 10
Forslag til lokalplan 7.39 for Kirkestien 26 samt kommuneplantillæg nr. 3
Byrådet har den 25. december 2023 godkendt forslag til Lokalplan 7.39 og tilhørende kommuneplantillæg. Lokalplanen omfatter den del af Kirkestien 26, som ligger inden for byzonen i Sengeløse.
Lokalplanens indhold
Forslag til Lokalplan 7.39 giver mulighed for at lokalplaneområdet også kan anvendes til daginstitution og fastholder muligheden for bolig. Der er sat krav til, at der skal anlægges 8 bilparkeringspladser og en legeplads i tilknytning til daginstitutionen. Derudover er det præciseret i lokalplanen, at lokalplanområdet ikke kan udstykkes yderligere.
Den eksisterende lokalplan 7.06.1 fra 1981 vil fortsat være gældende for ejendommen. Lokalplan 7.06.1 fastlægger de bebyggelsesregulerende bestemmelser. Det nye planforslag supplerer den eksisterende lokalplan.
Tillæg 3 til Kommuneplan 2021
Forslag til Tillæg 3 til kommuneplanen er udarbejdet for at muliggøre daginstitution inden for området.
Offentlig høring med frist den 1. marts 2023
Forslag til Lokalplan 7.39 er fremlagt i offentlig høring fra den 27. januar 2023 til den 1. marts 2023. Høringsperioden er forlænget et par dage, da der har været fejl i Plandata.dk's udsendelse af høringsmeddelelser.
Læs Forslag til lokalplan 7.39 for Kirkestien 26 i Sengeløse og Tillæg 3 til Kommuneplan 2021 her eller på Planinfo.dk.
Bemærkninger eller ændringsforslag sendes til tmc@htk.dk eller til Høje Taastrup Kommune, Bygaden 2, 2630 Taastrup og skal være modtaget på rådhuset senest den 1. marts 2023. De vil herefter indgå i Byrådets behandling af sagen.
Vi gør opmærksom på, at alle høringssvar vil blive offentliggjort i fuld længde i forbindelse med Byrådets behandling af planen.
Midlertidige retsvirkninger
Offentliggørelsen af lokalplanforslaget, som sker med annonceringen den 27. februar 2023, medfører i henhold til Planlovens § 17 et midlertidigt forbud mod, at ejendomme omfattet af planen bebygges eller i øvrigt udnyttes på en måde, der kan foregribe den endelige plan. De midlertidige retsvirkninger gælder fra den 27. februar 2023 og indtil lokalplanen er vedtaget endeligt, dog højst indtil et år efter offentliggørelsen af lokalplanforslaget.
Miljøvurdering af Lokalplan 7.39 for Kirkestien 26
Kommunen skal i henhold til Miljøvurderingsloven (LBK nr 4 af 03/01/2023) afgøre, om der er behov for at udarbejde en miljøvurdering af planerne. På baggrund af en miljøscreening af Lokalplan 7.39 og tilhørende kommuneplantillæg vurderer kommunen, at der ikke skal udarbejdes miljøvurdering.
Læs Miljøscreening af Lokalplan 7.39 for Kirkestien 26 og kommuneplantillæg 3.
Klagevejledning til klage over miljøscreening af lokalplanforslag
Kommunens afgørelse om ikke at udarbejde en miljøvurdering kan, jf. lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM), påklages efter lovens § 48, stk. 1. Læs
Klagevejledning til klage over miljøscreening af lokalplanforslag.
Forslag til lokalplan 5.09.3 for solcelleanlæg i Kallerup Grusgrav
Byrådet har den 14. december 2022 godkendt at forslag til Lokalplan 5.09.3 for Solcelleanlæg i Kallerup Grusgrav og Miljøredegørelse samt udkast til tilhørende tilladelse sendes i høring.
Lokalplanområdet omfatter af matriklerne 2a, 2lø 2ma og 2h, Kallerup Gde., Hedehusene og matrikel 1a, 1b, 1e og 29 Baldersbrønde By, Hedehusene. Lokalplanområdet afgrænses mod vest af landsbyen Kallerup Gårde og Kallerupvej, mod nord af jordbrugsarealer og Haveforeningen OF Møllehøj, mod øst af landbrugsarealer og arealreservationen til Finger-planens transportkorridor og mod syd Holbækmotorvejen.
Lokalplanens indhold
Forslag til Lokalplan 5.09.3 giver mulighed for at opføre et solcelleanlæg til strømproduktion i Kallerup Grusgrav på et op til 70 ha stort område. Solcelleanlægget omfatter både solceller på land og solceller, der flyder på vand.
Miljøredegørelsen omfatter både en miljøvurdering af planen samt en miljøkonsekvensvurdering af projektet.
Offentlig høring med frist den 12. februar 2023
Forslag til Lokalplan 5.09.3 for Solcelleanlæg i Kallerup Grusgrav og Miljøredegørelse samt udkast til tilhørende tilladelse er fremlagt i offentlig høring fra den 19. december 2022 til den 12. februar 2023.
Læs Forslag til lokalplan 5.09.3 for solcelleanlæg i Kallerup Grusgrav og Miljøredegørelse samt udkast til tilhørende tilladelse her eller på Planinfo.dk.
Bemærkninger eller ændringsforslag sendes til tmc@htk.dk eller til Høje Taastrup Kommune, Bygaden 2, 2630 Taastrup og skal være modtaget på rådhuset senest den 12. februar 2023. De vil herefter indgå i Byrådets behandling af sagen.
Vi gør opmærksom på, at alle høringssvar vil blive offentliggjort i fuld længde i forbindelse med Byrådets behandling af planen.
Borgermøde den 16. januar 2023
Der afholder borgermøde om lokalplanforslaget i Byrådssalen på Rådhuset, Bygaden 2, 2630 Taastrup mandag den 16. januar 2023 kl. 17-19.
Der er tilmelding til arrangementet af hensyn til den praktiske afvikling af arrangementet. Der er tilmeldingsfrist fredag den 13. januar 2023 kl. 12. For tilmelding til borgermødet brug dette link
Midlertidige retsvirkninger
Offentliggørelsen af lokalplanforslaget, som sker med annonceringen den 19. december 2022, medfører i henhold til Planlovens § 17 et midlertidigt forbud mod, at ejendomme omfattet af planen bebygges eller i øvrigt udnyttes på en måde, der kan foregribe den endelige plan. De midlertidige retsvirkninger gælder fra den 19. december 2022 og indtil lokalplanen er vedtaget endeligt, dog højst indtil et år efter offentliggørelsen af lokalplanforslaget.
Miljøvurdering af Lokalplan 5.09.3 for solcelleanlæg i Kallerup Grusgrav
I henhold til Miljøvurderingsloven (LBK nr. 1976 af 27/10/2021) er planforslaget og projektet omfattet af kravet om miljøvurdering. Der er derfor udarbejdet en miljøredegørelse, der behandler de potentielle væsentlige miljøpåvirkninger ved både planlægningen og det konkrete projekt – Solceller i Kallerup grusgrav.
Miljøredegørelsen indeholder en beskrivelse og vurdering af den sandsynlige væsentlige indvirkning på miljøet, som planlægningens og projektets gennemførelse vurderes at medføre.
Redegørelsen er dermed grundlaget for udkastet til en §25-tilladelse, som er i høring sammen med miljøredegørelsen. Af §25-tilladelsen fremgår kommunens krav og vilkår til projektet.
Læs Miljøredegørelse for etablering af solcelleanlæg i Kallerup Grusgrav
Læs Tilladelse efter miljøvurderingsloven til solcelleanlæg i Kallerup Grusgrav
Afgørelser
Landzonetilladelse til overdækning til klubhuset på Stærkendevej 226A
Høje-Taastrup Kommune har besluttet at meddele landzonetilladelse til opførelse af overdækning på 6 x 18 meter i forbindelse med klubhuset på ovennævnte ejendom.
Landzonetilladelsen er givet på følgende vilkår:
- Overdækningen skal være åben, kun den nordvendte side må være lukket af.
- Overdækningen skal være offentligt tilgængelig for besøgende i Hedeland.
- Hele konstruktionen skal opføres i sortmalet træ. Den nordvendte facade beklædes med sortmalede brædder og der skal arbejdes med det arkitektoniske udtryk, ved hjælp af lister og materialevalg, som vist på bilag C.
- Overdækningen må ikke udvides.
- Tilladelsen muliggør ikke opsætning af permanent belysning.
Udnyttelse af landzonetilladelsen
Landzonetilladelsen bortfalder, hvis den ikke udnyttes inden 5 år efter, at den er meddelt jf. planlovens § 56, stk.2.
Landzonetilladelsen må ikke udnyttes før end klagefristen på 4 uger fra den offentlige bekendtgørelse af landzonetilladelsen er udløbet jf. Bek nr. 130 af 28/01/2017.
Tilladelsen annonceres på kommunens hjemmeside den 2. februar 2023.
Læs Landzonetilladelse til overdækning til klubhus, Stærkendevej 226A.
Sagsfremstilling
Høje-Taastrup Kommune behandlede den 2. februar 2023 ansøgning om landzonetilladelse til opførelse af overdækning i tilknytning til klubhuset på ovennævnte ejendom.
Overdækningen opføres mod vest i forlængelse af det eksisterende klubhus og en mindre garage (Kortbilag A). Den vinkles en smule i forhold til de eksisterende bygninger, sådan at den flugter med den eksisterende ridebane. Overdækningen skal benyttes til spisning og servering ved stævner, og til fremvisning af heste ved kåringer.
Overdækningen opføres med en længde på 18 meter, bredde 6 meter og facadehøjde på maksimalt 3 meter og totalhøjde på maksimalt 5,3 meter (Bilag B). Hele konstruktionen udføres i sortmalet træ evt. med enkelte hvide kanter som på klubhuset. Overdækningens nordlige facade lukkes af. Der skal arbejdes med det arkitektoniske udtryk på bagsiden af den nordlige facade, som vender ud mod sti og ridesti. Dette gøres ved nedbryde fladerne i beklædningen ved hjælp af lister og materialevalg. De øvrige sider skal være åbne. Taget udføres i 19mm krydsfiner med belægning af 2 lag tagpap med listedækning (sort). Fundament udføres som søjler i beton med indstøbte galvaniserede U-jern. Afstand mellem søjler og betonfundament udfyldes med asfaltpap. Afvanding udføres med zinktagrender der har fald mod og afløb på nordside. Gulv belægges med betonfliser på 20 cm grus med lille fald mod nord.
I henhold til planlovens § 35 må der i landzoner ikke ”uden tilladelse fra kommunalbesty-relsen foretages udstykning, opføres ny bebyggelse eller ske ændring i anvendelse af bestående bebyggelse og ubebyggede arealer”.
Til grund for beslutningen ligger følgende vurderinger:
- At opførelsen af overdækningen er begrundet i et behov knyttet til hestecentret og de almene rekreative formål som følger af bestemmelserne i lokalplanen og i fingerplanen.
- At overdækningen er åben og opføres i tilknytning til det eksisterende klubhus, der vil dermed være mulighed for almen rekreativ anvendelse.
- Overdækningen opføres i sortmalet træ, og der arbejdes med det arkitektoniske udtryk på den nordvendte facade, som passer ind i det naturprægede fritidslandskab i Hedeland
- At opførelsen af overdækningen ikke vil medføre forøget trafikbelastning eller større parkeringsbehov, da parkeringsbehovet allerede er dækket på eksisterende parkeringsområde.
Klagevejledning til klage over landzonetilladelse
Hvis du ønsker at klage over denne afgørelse, kan du inden 4 uger fra offentliggørelse om landzonetilladelse klage til Planklagenævnet.
Enhver med retlig interesse i sagens udfald og visse landsdækkende foreninger og organi-sationer kan klage over kommunens afgørelse om landzonetilladelse, jf. planlovens §§ 58 og 59. Læs Klagevejeldning til klage over landzonetilladelse.
Landzonetilladelse til pavillon på Højbakkevej 1
Høje-Taastrup Kommune har besluttet at meddele lovliggørende landzonetilladelse til pavillon/grillplads (bygning 4, vises på kortbilag A) på ovennævnte ejendom.
Udnyttelse af landzonetilladelsen
Landzonetilladelsen bortfalder, hvis den ikke udnyttes inden 5 år efter, at den er meddelt jf. planlovens § 56, stk.2.
Landzonetilladelsen må ikke udnyttes før end klagefristen på 4 uger fra den offentlige bekendtgørelse af landzonetilladelsen er udløbet jf. Bek nr. 130 af 28/01/2017.
Der er tale om en lovliggørelse af bygning 4. Det ansøgte er opført, og landzonetilladelsen kan ikke udnyttes yderligere.
Byggeriet skal lovliggøres, der skal således gives en byggetilladelse i henhold til byggeloven. Kommunen må først udstede en byggetilladelse, når ovennævnte klagefrist er overstået.
Tilladelsen annonceres på kommunens hjemmeside den 27. januar 2023.
Læs Landzonetilladelsen til pavillon/grilleplads på Højbakkevej 1
Sagsfremstilling
Der er den 29. september 2022 (med fyldestgørende oplysninger den 16. december 2022) søgt om lovliggørende landzonetilladelse til en pavillon/grillplads.
Pavillonen/grillpladsen på ca. 12 m2 er opført i år 2000, benyttes til ophold og spisning. Bygningen er beklædt med træ, har vinduer i glas og tag af stålplader (se tegning på bilag B).
Ejendommen på 1,35 hektar er beliggende i landzone og er noteret med landbrugspligt.
I henhold til planlovens § 35 må der i landzoner ikke ”uden tilladelse fra kommunalbesty-relsen foretages udstykning, opføres ny bebyggelse eller ske ændring i anvendelse af bestående bebyggelse og ubebyggede arealer”.
Til grund for beslutningen ligger følgende vurderinger:
- at lovliggørelsen af pavillon/grillpladsen kræver en landzonetilladelse, fordi den benyttes til ophold og derfor også kræver en byggetilladelse.
- at der kan meddeles landzonetilladelse til pavillon/grillpladsen, da den er opført i tilknytning til stuehuset (bygn. 1) og da den har et areal på mindre end 50 m2.
- at pavillon/grillpladsen er opført som en let konstruktion, som vil kunne fjernes uden udgift for det offentlige, hvis transportkorridoren senere tages i brug for at gennemføre et overordnet infrastrukturanlæg.
Klagevejledning til klage over landzonetilladelse
Hvis du ønsker at klage over denne afgørelse, kan du inden 4 uger fra offentliggørelse om landzonetilladelse klage til Planklagenævnet.
Enhver med retlig interesse i sagens udfald og visse landsdækkende foreninger og organi-sationer kan klage over kommunens afgørelse om landzonetilladelse, jf. planlovens §§ 58 og 59.
Landzonetilladelse til telemast ved Reerslev
Høje-Taastrup Kommune har den 10. januar 2023 givet landzonetilladelse til opstilling af en telemast - en gittermast - på 42 m med panelantenner og radiotekniske komponenter.
Masten opstilles på ejendommen matr.nr.: 51 Reerslev By, Reerslev.
Tilladelsen er givet på følgende vilkår:
- At flere teleoperatører skal have adgang til at benytte masten.
- At masten og teknikskabe eller teknikkabine skal fjernes senest 1 år efter, at masten ikke længere er nødvendig for områdets telekommunikation.
Udnyttelse af landzonetilladelsen
Landzonetilladelsen bortfalder, hvis den ikke udnyttes inden 5 år efter, at den er meddelt jf. planlovens § 56, stk. 2.
Landzonetilladelsen må ikke udnyttes før end klagefristen på 4 uger fra den offentlige bekendtgørelse af landzonetilladelsen er udløbet.
Landzonetilladelsen er offentliggjort på kommunens hjemmeside den 23. januar 2023.
Sagsfremstilling
Da tele- og mobildækningen i og omkring Reerslev ikke er optimal og som følge af statens udmelding om at sikre bedre mobil- og teledækning i hele landet, ønsker ansøger at forbedre 3G / 4G dækningen i området ved at opstille en 42 m høj gittermast. Dækningen kan ikke tilvejebringes med en 30 m høj mast.
Det oplyses, at der normalt ikke anvendes rørmaster højere end 36 m, da disse skal være kraftigere for at kunne bære udstyret og vil derfor være mere synlige.
Matriklen, som er ejet af Høje-Taastrup Kommune Kloak A/S, er beliggende i landzone ved den østlige afgrænsning af Reerslev ud mod Thorsbrovej. Arealet fremstår med træbeplantning med en mindre sø.
Da pågældende position er beliggende i landzone, forudsættes der en landzonetilladelse.
Vurdering
Søen er beskyttet efter naturbeskyttelsesloven. I 2011 blev der registreret Lille Vandsalamander i søen. Etableringen vil ikke have indvirkning på eventuelle padder.
Der kan være hulheder i nogle af træerne, hvor der kan være flagermus i vinterhi eller dagophold resten af året. Trods det begrænsede antal træer, der fældes, skal det sikres, at der ikke er flagermus, der overvintrer eller har dagophold i træerne, når de fældes, jf. naturbeskyttelsesloven. Desuden må hule træer og træer med spættehuller ikke fældes i perioden 1. november – 31. august.
Der er ingen høje skorstene eller lign. i området, som kan anvendes til opsætning af antenner, så det er derfor nødvendigt med etablering af en ny mast.
Det er desuden vurderet, at
- en mastehøjde på 42 m med den ansøgte placering ud til Thorsbrovej er hensigts-mæssig i forhold til at opfylde dækningsforpligtelsen, desuden
- er placeringen forholdsvis tæt på eksisterende bebyggelse, men da placeringen er i en træbeplantning, fremtræder masten mindre synlig både fra bebyggelsen og fra det åbne land. Samtidig holdes der en vis afstand til den bevaringsværdige bebyggelse i Reerslev.
- med en beliggenhed ud til Thorsbrovej vil masten være nem at komme til. Dette forudsætter sandsynligvis en ny overkørsel, hvilket ikke giver anledning til bemærkninger.
- der ikke bør anvendes en rørmast, da en sådan mast med en højde på 42 m vil syne af mere end en gittermast i samme højde, idet den skal være kraftigere for at kunne bære antennerne.
- en placering ved Solvang 25, position 4815-FO vil være mere synlig i det åbne land trods en placering ved en landbrugsbygning.
- en placering i Hedeland vil medføre en væsentlig negativ påvirkning af de landskabelige værdier.
Klagevejledning til klage over landzonetilladelse
Hvis du ønsker at klage over denne afgørelse, kan du inden 4 uger fra offentliggørelse om landzonetilladelse klage til Planklagenævnet.
Enhver med retlig interesse i sagens udfald og visse landsdækkende foreninger og organi-sationer kan klage over kommunens afgørelse om landzonetilladelse, jf. planlovens §§ 58 og 59.
Miljøgodkendelse af nødstrømsanlæg til datacenter Microsoft Danmark ApS
Høje-Taastrup Kommune har truffet afgørelse om godkendelse efter miljøbeskyttelseslovens § 33 til etablering af et datacenter CPH07 (ejet af Microsoft Danmark ApS). Afgørelsen er offentliggjort på kommunens hjemmeside den 22. december 2022.
Datacentre kræver ikke i sig selv miljøgodkendelse. Nødstrømsanlægget i tilknytning til datacentret er dog en godkendelsespligtig biaktivitet. Miljøgodkendelsen omhandler udelukkende nødstrømsanlægget samt de aktiviteter, der er er teknisk og forureningsmæssigt forbundet hermed.
Nødstrømsanlægget til datacentret og administrationsbygningen har en samlet indfyret effekt på 121,21 MW og placeres dermed under Godkendelsesbekendtgørelsens bilag 1:
Punkt 1.1B: ”Forbrænding af brændsel i anlæg med en samlet nominel indfyret termisk effekt på 50 MW eller derover, hvor brændslet er andet end kul og/eller orimulsion.”
En uddybende beskrivelse af nødstrømsanlægget, kommunens vurdering af de miljømæssige forhold samt vilkår for godkendelsen fremgår af miljøgodkendelsen. Læs:
- Afgørelse om miljøgodkendelse af nødstrømsanlæg til datacenter CPH07 (Microsoft Danmamrk ApS)
- Bilag 1. Ansøgning om miljøgodkendelse af nødstrømsanlæg til Microsoft datacenter
- Bilag 2. Bilag til ansøgning om nødstrømsanlæg til Microsoft datacenter
- Bilag 3. Lokalplanområder ved Microsoft datacenter
Eventuelle henvendelser vedrørende miljøgodkendelsen kan ske til Teknik- og Miljøcentret på tlf. 43 59 12 83 eller tmc@htk.dk.
Kommunen gør opmærksom på, at der til enhver tid er adgang til aktindsigt i sagen.
Klagevejledning til klage over miljøgodkendelse
Miljøgodkendelsen kan påklages. Klagefristen er den 19. januar 2023. Læs Klagevejledning til klage over miljøgodkendelse.