Bliv valgtilforordnet

Er du interesseret i politik, og kunne du tænke dig at være helt tæt på folkeafstemningen om Danmarks EU-forsvarsforbehold, så har du nu en spændende mulighed for at blive valgtilforordnet.

Hvad vil det sige at være valgtilforordnet?

Som valgtilforordnet skal du være med til at sikre, at valghandlingen foregår korrekt - fx ved at krydse vælgerne af på valglisten, udlevere stemmesedler og tælle stemmer op, når valget er slut. Du skal være med til at hjælpe valgstyrerne, der er ansvarlige for valgstedet, og som vil være lokalpolitikere.

Traditionelt er den valgtilforordnede udpeget af de politiske partier i Byrådet, men nu har du chancen!

Hvad får du ud af det?

Du får på nærmeste hold mulighed for at opleve, hvordan demokratiet fungerer i praksis på valgdagen. Som tilforordnet vil du modtage en skattepligtig diæt samt gratis forplejning på valgdagen. Du skal selv sørge for transport til og fra valgstedet.

Du skal møde ind enten kl. 7.30, 11.45 eller 19.30 og være der, til stemmerne er talt op på valgdagen.

Krav for at blive valgtilforordnet

For at kunne blive valgtilforordnet skal du bo i Høje-Taastrup Kommune og være stemmeberettiget.

Det vil sige, at du skal:

  • have dansk indfødsret
  • være fyldt 18 år på valgdagen
  • være bopælsregistreret i Høje-Taastrup Kommune.

Det er en fordel, at du har flair for IT, da vi bruger digitale valglister.

Hvis det er noget for dig, skal du udfylde et ansøgningsskema, hvor du skal give en kort motivation for, hvorfor du ønsker at blive valgtilforordnet. Find knap til ansøgningsskema ovenfor.

Dette er en første tilkendegivelse – når fordeling af pladser på valgstederne er gjort op, vil vi evt. kontakte dig for at høre, om du stadigvæk har mulighed for og lyst til at deltage.

Sidste frist for ansøgning om at være valgtilforordnet er onsdag den 18. maj 2022.