Nyheder & presse
  • Få siden oplæst

Høje-Taastrup er nomineret til Con Amore Kulturpris 2017

20. juli 2017

Mange gode tilbud indenfor amatørkultur og indsatser, der styrker frivillige foreningers arbejde er nogle af grundene til, at Høje-Taastrup Kommune nu er nomineret til dette års Con Amore Kulturpris.

Prisen uddeles af Amatørernes Kunst og Kultur Samråd og Landsforeningen for Dramatisk Virksomhed. Ønsket er at sætte fokus på de kommuner, der skaber de bedste vilkår for amatørkulturen. Prisen gives til den kommune, der via en særlig indsats arbejder for at forbedre eller forny amatørkulturens udfoldelsesmuligheder og levevilkår lokalt.

Høje-Taastrup kommune er nomineret på baggrund af bl.a. en indstilling fra Visens Venner i Taastrup.   ”Vi har indstillet Høje-Taastrup Kommune til Con Amore Kulturpris, fordi vi oplever, at vi har rigtig god adgang til gratis lokaler i Høje Taastrup. Når vi sammenligner med søsterforeninger rundt om i landet, føler vi, at vi har næsten luksuriøse forhold. Vi føler os godt behandlet og har derfor indstillet kommunen til prisen”, siger formand Steen Hamann fra Visens Venner i Taastrup.   

Følgende er uddrag fra juryens begrundelse for nomineringen af Høje-Taastrup kommune:   ”Høje Taastrup Kommune har en Kulturpolitik med bred repræsentation, og prioriterer et stort udvalg af tilbud inden for amatørkulturområdet. Gennem tiltag som bl.a. Forenings- Hæders- og Ungelederprisen, sætter de fokus på den ekstraordinære indsats i amatørkultur-foreningerne, og fremmer på den måde lysten til at tage del i amatørkulturlivet for kommunens borgere.”   

De to øvrige nominerede er: Thisted Kommune og Aarhus Kommune. Vinderen af Con Amore Kulturpris 2017 bliver afsløret ved et storslået awardshow på Kulturmødet Mors, hvor de nominerede kommuner også vil indgå i en snak om ’Best Pratice’, når det kommer til at fremme amatørkulturen i kommunerne. Dette foregår fredag d. 25. august kl. 14-15 på FolkeScenen.  

Con Amore Kulturprisen, der tidligere gik under navnet Årets AmatørKulturKommune, er blevet uddelt siden 2014, og er tidligere år gået til Frederiksberg, Sønderborg og Herning Kommuner.   

Læs mere om prisen hos Landsforeningen for Dramatisk Virksomhed eller Amatørernes Kunst og Kulturråd