Nyheder & presse
  • Få siden oplæst

Vi fejrer Forskningens Døgn: Rejs i rummet og pust i en dyrelunge

12. april 2018

Det bliver både klogt og klamt, når alle nysgerrige børn og voksne bliver inviteret til et brag af en forskningsfest i City 2 d. 21. april kl. 10 – 14. Her bliver rig mulighed for at røre, smage, lugte, lytte, se, lege og lære.

Professor Rikke Buhl underviser gymnasieelever

Forskning har en kæmpe betydning for vores hverdag og vores samfund. Traditionen tro fejrer Høje-Taastrup Kommune sammen med en række lokale samarbejdspartnere Forskningens Døgn, når dagene løber af stablen fra den 20. – 26. april.  

Universitetshospitalet for Store Husdyr fortæller bl.a. om hjerter, lunger og muskler, og man kan sy, røre og løfte et hestehjerte eller puste en lunge op. Kroppedal Museum inviterer indenfor til en rejse i rummet, og RUC laver forsøg og eksperimenter, hvor alle børn og legesyge voksne kan være med. Forstå overfladespænding og vær med, når Helle Rimmer laver kæmpe-sæbebobler, og ISTID byder på is, som er frosset med nitrogen.

Kåre fra Store Nørd underholder

Nitrogen bliver også omdrejningspunktet, når Kåre - som vi kender fra Store Nørd - laver seje forsøg og eksperimenter på scenen kl. 12. Mens alle aktiviteterne er i gang vil RUC Science show underholde på scenen både kl. 10 og kl. 13.30. Her kan I opleve, hvorfor naturvidenskab er både sjovt og fascinerende og i virkeligheden overalt.  

Universitetshospitalet inviterer indenfor

Samme dag åbner Universitetshospitalet for Store Husdyr i Taastrup dørene, hvor du kan møde både dyr, medarbejdere og studerende på Danmarks eneste universitetshospital for store dyr. Hør, se og lugt hospitalet og bliv klogere på dets betydning for forskning og un-dervisning i dyrs sygdomme. 

Gå på opdagelse i fremtiden med Teknologisk 

Institut Teknologisk Institut inviterer både virksomheder og borgere indenfor den 25. april, hvor man kan blive klogere på bioressourcer og gå på opdagelse i fremtidens bæredygtige virkelighed – her bliver der også alle muligheder for at både at lære og være med. 

Hør om bakterier og sundhed på biblioteket

Også bibliotekerne fejrer Forskningens Døgn med foredrag om bakterier og sundhed og verdens sejeste dyr – moskusoksen. Et væld af muligheder for at blive klogere på forskning i Høje-Taastrup – læs mere om de enkelte arrangementer på www.htk.dk/fd

Gymnasielever underviser skoleelever
Skolerne har også sat forskning på skemaet, når elever lærer elever om motion og sund-hed. Førsteårselever fra Høje Taastrup Gymnasium og Next har gennem et forløb med Universitetshospitalet for Store Husdyr arbejdet med muskler, vejrtrækning og kredsløb. Betydningen af ilt for vores fysik, og hvad livsstil betyder for vores sundhed og helbred, og hvordan vi bruger forskning til at få og udvikle viden. 

Eleverne fra Gymnasiet og Next lærer fra sig om den viden, de har fået, når en 7. kl. fra Mølleholmsskolen og to 6. klasser fra Hedehusene Skole besøger Høje-Taastrup Gymnasium den 20. april. Eleverne skal dissekere svineben og muskler, lave test på egen krop og indsamle data. Det handler om at få indsigt i, hvordan vi får viden gennem forskning, hvordan det kan bruges til at diagnosticere, hvordan samler vi informationer og data - og hvordan behandler vi den viden efterfølgende