Nyheder & presse
  • Få siden oplæst

Konkurrence om nyt innovativt rådhus i Høje-Taastrup

12. juli 2018

Fem arkitektteams skal give deres bud på Fremtidens Rådhus i Høje-Taastrup – det skal både være borgernes hus og kickstart på den nye bydel Høje Taastrup C.

Høje-Taastrup C i dag

Billedtekst: Luftfoto, hvor den gule cirkel markerer den grund i Høje Taastrup C, hvor det nye rådhus skal bygges. Foto: Høje-Taastrup Kommune

Fremtidens Rådhus i Høje-Taastrup skal være borgernes hus, en moderne arbejdsplads og et attraktivt mødested for samarbejdspartnere. Det skal også være det første byggeri i den nye bydel Høje Taastrup C og dermed kickstarte den ambitiøse byudvikling i området.

Sådan lyder oplægget til Fremtidens Rådhus, som blev annonceret i maj 2018, og der har været stor interesse for at deltage i projektkonkurrencen: 22 arkitektteams har ansøgt om at være med, og der er nu valgt fem teams, som skal give deres skarpeste og mest kreative bud på Fremtidens Rådhus. De fem teams er (i vilkårlig rækkefølge): COWI A/S, Henning Larsen Architects A/S, Schmidt Hammer Lassen Architects K/S, AART architects A/S og COBE A/S.

”Fremtidens Rådhus skal være en moderne og velfungerende arbejdsplads. Samtidig skal det være et åbent hus for alle kommunens borgere og fungere som et centralt og aktivt mødested i Høje Taastrup C. Det skal også være et stærkt åbningsgreb i udviklingen af Høje Taastrup C. Vi sætter barren højt, og derfor er vi også spændte på at se forslagene fra de fem teams”, siger borgmester Michael Ziegler.

Fremtidens rådhus skal fungere som en topmoderne arbejdsplads for kommunens medarbejdere med alt hvad det indebærer af fleksible og aktivitetsbaserede arbejdspladser, mulighed for samarbejde og videndeling på tværs af organisationen.

Åbningsgreb i Høje Taastrup C

Samtidig bliver det nye rådhus et af de første byggerier i Høje Taastrup C - området mellem Høje Taastrup Station og City2, hvor der i de kommende år skal ske en ambitiøs byudvikling. Rådhuset får en helt central placering i den nye bydel og vil således være med til at kickstarte byudviklingen i Høje Taastrup C. Derfor er der lagt vægt på, at det skal være et åbent og tilgængeligt hus, der kan være med til at skabe liv og aktivitet i Høje Taastrup C – fx skal rådhuset efter arbejdstid kunne bruges af kommunens borgere og samarbejdspartnere. Der er også lagt vægt på, at rådhuset bliver en arkitektonisk interessant og markant bygning.

Videre proces og tidsplan

Arkitektkonkurrencen afholdes fra juli til november 2018, hvor de fem teams skal give deres bud på Fremtidens Rådhus. En dommerkomité bestående af byrådsmedlemmer, administration og fagdommere vil bedømme forslagene. Når vinderen er udvalgt, sendes projektet i udbud, så der kan blive valgt en entreprenør for projektet.

Første spadestik forventes primo 2020 og indflytning ultimo 2021.

Visualisering af det nye Høje-Taastrup C

Billedtekst: Visualisering, som viser, hvordan det nye rådhus (markeret med gul, stiplet cirkel) vil indgå i Høje Taastrup C. Bemærk: Det indtegnede rådhus er en visualisering og ikke udtryk for, hvordan det nye rådhus nødvendigvis vil komme til at se ud. Visualisering: COBE. Helhedsplan for Høje Taastrup C 2016