Nyheder & presse
  • Få siden oplæst

Veronica Hodges bygger Livets reder

4. maj 2018

Kæmpe reder bygget i grene og kviste bliver dette års kunstværk i Vestegnens Kulturuge i september. Scenograf og kunstner Veronica Hodges skal skabe kunstværket, som bliver så stort, at voksne mennesker kan være inde i reden.

Veronica Hodges omskabte Rødovre Centrum til en fortryllende skov med træer, blade, blomster og fugle i anledning af Rødovre Centrums 50 års jubilæum.

Michael Ziegler glæder sig over samarbejdet med Veronica Hodges:
”Veronica Hodges kunst er hel særlig, og hun har lavet mange spændende kunstværker rundt omkring. Hun har f.eks. lavet en kunstudstilling ud af indkøbskataloger i City 2, og nu skal hun i gang med at bygge en kæmpe rede i grene i Høje-Taastrup Kommune. Den glæder jeg mig meget til at se.”

Veronica Hodges er allerede et kendt navn. Hun skabte for et par år siden en poetisk udsmykning i anledning af Rødovre Centrets 50 års jubilæum.

Reder og fugle
Til kulturugen vil Veronica Hodges kreere flokke af fugle i sit delikate og smukke papirdesign, og så skal der bygges reder. Hver enkelt rede bygges i grene og kviste. Reden vil blive så stor, at man kan sætte sig ind i den og forhåbentlig fornemme redens tryghed og måske med en tanke på sin egen ”rede”. 

Kunstneren skaber en unik fugl og rede til hver af de seks kommuner, som er en del af Vestegnens Kulturuge. Med ”Livets reder” vil Veronica Hodges gerne bygge ramme om publikums relation til reden og til fuglene:

”Reden er en metafor for det sted, hvor vi kommer fra og føler os trygge. Den tryghed, der skal til for, at vi bliver i stand til at komme ud af reden og møde andre mennesker. Det er mit håb, at reden kan give rum til fællesskab og samtale”, fortæller Veronica Hodges.

Mellem lys og skygge
På den måde forholder kunstværket sig til årets tema for Vestegnens Kulturuge: mellem lys og skygge. Reden giver måske skygge for lyset, men den skærmer også for omverdenen og bliver det trygge udgangspunkt. Den tryghed, som man må bevæge sig ud af for at møde mennesker og opleve verden. Således afspejler reden og fuglen, både vores trygge udgangspunkt og vores trang til at flyve ud og møde verden udenfor.

Opdag Vestegnen
Rederne vil i år blive bygget i haver og byrum. Du er velkommen til at besøge rederne, mens de bygges. Du kan også følge Vestegnens Kulturuge og Veronica Hodges på Facebook og Instagram, hvor der løbende vil blive lagt opslag op.

Følg kunstværket blive til

Rederne bygges i løbet af foråret og sommeren, og det bliver et stort arbejde. Se mere på https://www.facebook.com/VestegnensKulturuge/
Tjek også www.vestegnenskulturuge.dk for plan for, hvornår de forskellige reder bygges, herunder plan for, hvornår der bygges rede i din by.

Vestegnens Kulturuge

Vestegnens Kulturuge løber i år fra fredag den 7. september til søndag den 16. september. Kulturugen arrangeres i samarbejde mellem Albertslund, Hvidovre, Høje Taastrup, Ishøj, Rødovre og Vallensbæk kommuner.