Nyheder & presse
  • Få siden oplæst

DI: Høje-Taastrup fortsat Sjællands mest erhvervsvenlige kommune

4. september 2018

Virksomhederne kårer fortsat Høje-Taastrup Kommune som Sjællands og Region Hovedstadens mest erhvervsvenlige kommune.

Der er trængsel af fynske og især jyske kommuner i toppen af DI’s årlige rangliste over kommunernes erhvervsvenlighed, men Høje-Taastrup Kommune tager igen i år føringen som Sjællands bedste erhvervskommune: For andet år i træk kåres Høje-Taastrup som Sjællands bedste erhvervskommune. Samtidig er det femte år i træk, at Høje-Taastrup er bedste erhvervskommune i Region Hovedstaden.

Størst vækst i jobs

”Det er jeg selvfølgelig superstolt af. Virksomhederne er mere tilfredse med vores sagsbehandling, og vi er den kommune i hele landet, der har tiltrukket flest lokale arbejdspladser”, siger borgmester Michael Ziegler i en kommentar til DI’s undersøgelse.

Han nævner, at der især bliver skabt flere og flere jobs indenfor brancherne Handel og Transport, Erhvervsservice og Finans samt IT og Forsikring, ligesom en ny tendens er, at der kommer flere og flere videnstunge arbejdspladser.

På landsplan er Høje-Taastrup Kommune i år nr. 11 på landsplan mod nr. 5 sidste år.

”Vi lægger os selvfølgelig i selen for at komme tilbage i top 10. Undersøgelsen viser bl.a., at vi skal være opmærksomme på infrastrukturen, hvor vi sidste år havde førertrøjen, men scorer en smule lavere i år,” siger Michael Ziegler.

”Og så er jeg overbevist om, at vi kan løfte os i forhold til vurderingen af samarbejdet mellem virksomhederne og folkeskolerne: Vores store skoleudviklingsprojekt rummer blandt andet dette fokus”, fortsætter han og nævner som eksempel en 7. klasses igangværende samarbejde med virksomheden inQvation om at udvikle en app.

Ny vækstpolitik på vej

”Vi er nået langt på basis af vores hidtidige vækstpolitik. Nu er vi i gang med at udarbejde en ny vækstpolitik og en ny beskæftigelsesplan – begge dele i dialog med virksomhederne – og det bliver et godt grundlag for fortsat at ligge i toppen blandt landets erhvervsvenlige kommuner”, slutter Michael Ziegler.

Ros fra DI

I en pressemeddelelse om årets undersøgelse roser formand for DI Hovedstaden, Poul Skadhede, Høje-Taastrup Kommunes indsats:

”I Høje-Taastrup Kommune har man et tæt og stærkt samarbejde med virksomhederne. Og der er grund til at rose Høje-Taastrup Kommune for det arbejde, den gør for at forbedre forholdene for erhvervslivet generelt. Kommunen har bl.a. gjort en stor indsats for at forbedre servicekulturen i forvaltningen over for virksomhederne. Det betyder meget for den enkelte virksomhed”, siger Poul Skadhede.

Han fremhæver også, at Høje-Taastrup Kommune endnu en gang har sænket dækningsafgiften for virksomheder.

Fakta om DI’s undersøgelse:

  • På landsplan har knap 7.700 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andre produktion, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på DI’s undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2018. Besvarelserne repræsenterer i alt 350.000 arbejdspladser, hvilket svarer til knap 20 pct. af den private beskæftigelse.
  • Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv.
Se DI’s undersøgelse ”Lokalt Erhvervsklima 2018”.

Udvikling i antal arbejdspladser 2013 – 2017 (pct.) i Høje-Taastrup Kommune

Høje-Taastrup er den kommune i hele landet, der har tiltrukket flest lokale arbejdspladser. Her kan man se udviklingen i antal arbejdspladser 2013 – 2017 (pct.) i Høje-Taastrup sammenlignet med hele landet og Region Hovedstaden.