Nyheder & presse
  • Få siden oplæst

Skoler fejrer Billedkunstens Dag

13. marts 2019

Billedkunstens Dag blev i dag fejret på flere af kommunens skoler med flotte og farverige mønsterdyr. Inspirationen til de kreative dyr er hentet fra Høje-Taastrup Kommunes Billedskole som optakt til Billedkunstens Dag.

Elev fra Ole Rømer-Skolen viser sit mønsterdyr til ferniseringen i anledning af Billedkunstens Dag 13. marts 2019 Her fortæller en elev på Ole Rømer-Skolen om sit flotte mønsterdyr til ferniseringen i anledningen af Billedkunstens Dag.

Ugler, sommerfugle og ænder i flotte farver og grafiske mønstre var blot nogle af de mange dyr, der i dag blev vist frem til ferniseringen på Ole Rømer-Skolen. Her har elever fra 2. og 3. klasse og deres billedkunstlærere haft travlt med at tegne, trykke og klippe forskellige dyr. De kom i mål og blev klar til ferniseringen, som blev holdt i dag i anledning af, at det er Billedkunstens Dag den 13. marts. 

Hvert barn har lavet et dyr, som de i dag har vist frem og fortalt om til de yngre elever. Alle dyrene udgør et samlet værk af fantasidyr, som nu pynter på skolen.

Inspirationskursus som optakt til Billedkunstens Dag

Elevernes lærere havde forinden været på et inspirationskursus afholdt af Høje-Taastrup Kommunes Billedskole. Billedskolen havde inviteret alle kommunens Billedkunstlærere på inspirationskursus først i februar som optakt til Billedkunstens Dag. Her fik lærerne bl.a. ideer til at arbejde med geometriske mønstre og collageteknikker.