Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Støtte og omsorg Hjemmepleje, hjælpemidler og plejeboliger Handicaptransport

Handicaptransport

Har du nedsat funktionsevne, som betyder, at du ikke selv kan komme omkring, kan du søge om tilskud til handicaptransport.

Alle kan benytte Servicebussen (bus 850 eller flextur), hvor du bestiller kørsel fra dør til dør. Du betaler selv for servicebus eller flextur. Derudover er der mulighed for at søge om handicapkørsel.

Handicapkørsel

Flextur er for alle borgere i Høje Tåstrup Kommune, som du kan benytte, hvis du kan gå ud til kantstenen. Du kan bestille en tur internt i kommunen eller til andre kommuner, som er med i ordningen. Du kan godt have gangehjælpemidler med, men skal kunne sidde i en almindelig bil. 


Flextur bestilles direkte gennem Movia på telefon 70 26 27 27.

Hvis du er svært bevægelses- eller synshæmmet og derfor ikke kan benytte almindelig offentlig transport, kan du søge om Flexhandicap. Du kan søge på Movias hjemmeside, eller ved at kontakte Team Kropsbaarne på telefon 43 59 17 33. Mail: kropsbaarne@htk.dk

Pris

Det koster et fast årligt gebyr at være tilmeldt. Du betaler også en pris pr. tur beregnet ud fra den korteste rute. Kørsel med servicebusser i Hovedstadsområdet er inkluderet i det årlige gebyr.

Det er trafikselskabet, der fastsætter prisen og står for opkrævningen. Eventuelle ledsagere skal selv betale.

Du får 104 enkeltture på 12 måneder. Det er ikke muligt at få flere. 

Sagsbehandlingstid i kommunen er 2 uger – godkendelsen videresendes til Movia, som står for al administration omkring den praktiske kørsel. De har 5 dages sagsbehandlingstid. Bestilling af kørsel foregår via Movia tlf. 70 26 27 27.

Hvis du ikke selv er i stand til at komme ud og ind af dit hjem og gå til eller fra busstoppestedet, kan du få støtte til transporten til udvalgte aktiviteter.

Det gælder primært netværksgrupper, daghjem og aktiviteter på plejehjemmene. Kontakt derfor det sted, hvor aktiviteten foregår, så kan de hjælpe dig med at søge om støtte til transport, hvis det er muligt.

 

Hjælpemiddelteam

Telefon: 43 59 17 00  |  e-mail: hjaelpemiddelteam@htk.dk  |  Telefontider  |  Adresse

Brug sikker mail (Digital Post), hvis du sender følsomme eller fortrolige oplysninger.

Hold dig orienteret om Høje-Taastrup Kommune

Høje-Taastrup Kommune
Rådhusstræde 1
2630 Taastrup

CVR: 1950 1817

Telefon: 43 59 10 00
Mail: kommune@htk.dk

Rådhusets åbningstider

Rådhusets lukkedage

Genveje