Skip til hoved indholdet
    Hjem Erhvervsliv Miljø Cityloops - fra byggeaffald til ressourcer

Cityloops - fra byggeaffald til ressourcer

EU-projekt for genanvendelse af byggeaffald og overskudsjord.

Byggeriet i Danmark bruger stadig større mængder af råstoffer, der er knaphed på – og samtidig producerer bygge- og anlægsprojekter enorme mængder byggeaffald og overskudsjord år efter år.
Et nyt projekt skal udvikle metoder og demonstrere værktøjer, der skaber kredsløb, så byggeaffald og overskudsjord bliver til ressourcer. Så behøver vi ikke i samme grad at grave efter nye råstoffer eller køre overskudsjord langt væk. Samtidig får vi mindre transport af materialer, som typisk foregår med lastbiler. Mindre transport giver mindre CO2 udledning, mindre luftforurening, mindre slitage på vejene og øger trafiksikkerheden.

Hvert år bruger vi i Danmark cirka 55.000 tons sand, grus og sten til byggeri og anlæg. Det er råstoffer, som vi har for få af. Samtidig producerede byggeprojekter 4,5 millioner tons bygge- og anlægsaffald og 8,3 millioner tons overskudsjord bare i 2017.

Det vil Høje-Taastrup og Roskilde Kommune, Region Hovedstaden, Gate 21, RUC og Bygherreforeningen lave om på ved at deltage i EU-projektet CityLoops. I projektet skal vi være med til at udvikle og demonstrere metoder og værktøjer, der gør det muligt at skabe kredsløb for materialer og overskudsjord fra renovering og nedrivning.

Idéen til projektet opstod i Danmark og har inspireret flere byer i Europa, og dermed bidrager vi til at løse et problem, der gør sig gældende verden over. Projektet samler syv europæiske byer: Apeldoorn (Holland), Bodø (Norge), Mikkeli (Finland), Porto (Portugal) og Sevilla (Spanien), Høje-Taastrup og Roskilde.

City Loops har fået 75 mio. kr. af EUs Horizon 2020 midler, hvoraf 11,5 mio. kr. går til de danske partnere. Projektet startede i oktober 2019 og løber over fire år.

CityLoops . Projektets hjemmeside 

CityLoops - Projektets twitter konto

Kontaktpersoner hos Høje-Taastrup Kommune

 

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No. 821033 

Plan og byg

Telefon: 43 59 12 02  | e-mail: bmc@htk.dk  |  Telefontider  |  Adresse

Hold dig orienteret om Høje-Taastrup Kommune

Rådhusstræde 1
2630 Taastrup

CVR: 1950 1817

Telefon: 43 59 10 00
Mail: kommune@htk.dk

Rådhusets åbningstider

Rådhusets lukkedage

Genveje