Skip til hoved indholdet
    Hjem Erhvervsliv Vækst og Erhverv Legater og priser

Legater og priser

Du kan søge legat til en erhvervsfaglig videreuddannelse, samt søge forskellige priser til forenings- og erhvervslivet.

Legater

Legatet skal bruges til videreuddannelse.

Hvilke betingelser skal opfyldes?

Ansøgeren skal opfylde 3 betingelser:

  • Ansøgeren skal dokumentere nær tilknytning til Høje-Taastrup Kommune i mindst 5 år.
  • Ansøgeren skal dokumentere at have gennemført en erhvervsfaglig uddannelse indenfor håndsværksfag eller handels- og kontorområdet.
  • Ansøgeren skal dokumentere, at være tilmeldt en videreuddannelse.

Hvordan får jeg et ansøgningsskema?

Du kan få et ansøgningsskema på Rådhus ved personlig henvendelse til administrator Lotte Odborg eller ved telefonisk henvendelse på tlf.: 43 59 13 13 eller pr. mail lotteod@htk.dk.

Hvornår er ansøgningsfristen?

Der er ikke en fast dato for ansøgningsfristen, du er velkommen til at kontakte Lotte Odborg pr. telefon 43 59 13 13 eller pr. mail lotteod@htk.dk for yderligere oplysninger.

Hvem vurderer ansøgningerne?

Det er Legatbestyrelsen, der tager stilling til indkomne ansøgninger.

Priser

Kulturelt Samråd uddeler hvert år en kulturpris, som har til formål at støtte kultur i og med tilknytning til Høje-Taastrup Kommune. 

Høje-Taastrup Kommune uddeler årligt Handicapprisen til en person, virksomhed eller forening, der har gjort noget særligt for at forbedre vilkårene for mennesker med handicap eller psykisk sårbarhed i kommunen. 

Erhvervsprisen gives til en lokal virksomhed, der i særlig grad har gjort sig bemærket, og som følge deraf fortjener et skulderklap i rampelyset.

Der vil ved udvælgelsen blive lagt særligt vægt på nedenstående kriterier:

Kriterier

  • At skabe vækst, arbejdspladser og udvikling i HTK
  • At skabe udvikling gennem f.eks. innovation, internationalisering eller bæredygtige tiltag
  • At skabe særlige tiltag over for medarbejdere og er en god rollemodel for andre virksomheder
  • Bidrage til lokalsamfundet gennem f.eks. at ansætte elever, lærlinge, eller borgere på kanten af arbejdsmarkedet
  • Bidrage til at profilere Høje-Taastrup.

En dommerkomité udpeger vinderen blandt de nominerede. Dommerkomitéen for 2023 er Kim Rasmussen, formanden for Høje-Taastrup Erhvervsforum, Peter Faarbæk, bestyrelsesmedlem og byrådet i Høje-Taastrup Kommune, Brian Hovmand, Heto ApS og vinder af sidste års erhvervspris. Har du brug for dialog om din indstilling kan du kontakte Erhvervsforums sekretariat: Dorte Ibsen – di@hteforum.dk

Du kan indstille din virksomhed her

Der findes en lang række erhvervspriser, som overrækkes årligt til personer/virksomheder, som har udmærket sig inden for et bestemt område. For nogle erhvervspriser kan du selv indstille en virksomhed/person.

Se f.eks.:

Er du ejer af eller ansat i en virksomhed, der har taget nye løsninger i brug for at bidrage til den grønne omstilling? Så søg om at få Den Grønne Erhvervspris!

I Høje-Taastrup Kommune har vi et mål om at blive CO2-neutrale inden 2050, og vi vil derfor gerne sætte fokus på miljø, klima og biodiversitet i erhvervslivet. Høje-Taastrup Kommune inviterer derfor virksomheder med adresse her i kommunen til at indstille sig selv til Den Grønne Erhvervspris, som vil blive uddelt for første gang her i 2024. 

Kriterierne, som prisen vil blive uddelt efter, er, at man som virksomhed gør eller har gjort en særlig indsats, når det kommer til grøn omstilling, som kan inspirere andre til handling. Udfyld denne formular for at indstille din virksomhed til prisen inden deadline den 31. maj 2024.

Prisoverrækkelsen vil finde sted på vores sommertræf den 20. august 2024, hvor vi fejrer de virksomheder, der går forrest på vejen mod en mere bæredygtig fremtid.

Såfremt du har nogen spørgsmål til prisen eller indstillingen til den, er du velkommen til at skrive til nemadgang@htk.dk

Læs også om:

Hold dig orienteret om Høje-Taastrup Kommune

Høje-Taastrup Kommune
Rådhusstræde 1
2630 Taastrup

CVR: 1950 1817

Telefon: 43 59 10 00
Mail: kommune@htk.dk

Rådhusets åbningstider

Rådhusets lukkedage

Genveje