Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Job hos os Fakta om uddannelsen - anlægsgartnerelev

Fakta om uddannelsen - anlægsgartnerelev

Krav til uddannelsesaftale: Erhvervsskolernes grundforløb/skoleforløb inden hovedforløbet

Stillingsopslag: Afhængig af skoleperiodens start

Ansættelsestidspunkt: Løbende efter behov

Uddannelseslængde:  3-3½ år

Uddannelsen: Foregår i Driftsbyen og på skolen

Løn: Efter gældende overenskomst.

Skoleperioder i elevtiden: 6 skoleforløb

Eksamen: Afsluttes med svendeprøve

Læs mere:  www.rts.dk eller www.ug.dk

Kontaktperson:  Denise Hartvigsen - Mail: deniseha@htk.dk

Mød en anlægsgartnerelev

Jeg har nu været ansat som lærling i Høje-Taastrup Kommune i ca. 4 måneder, og jeg er rigtig glad for at være her. I det sjak jeg går i, er vi ca. 10 friske mand, og selvom vi har en bred aldersfordeling, så er der plads til os hver især. Alle mine kollegaer er super flinke og hjælpsomme.

Jeg er grøn anlægsgartnerlærling, det betyder, at jeg har speciale i beplantning. Min arbejdsdag har derfor rigtig meget at gøre med vedligeholdelse og nyanlæg af grønne områder. Det kan fx være græs- og hækkeklipning eller beplantning og beskæring af stauder, hvor man lærer noget om, hvor højt eller lavt beplantningen skal klippes for at opnå det bedste resultat. Så jeg har fået en masse plantekendskab og teknisk viden om mit fag.

Jeg har allerede været med til at arbejde på en masse forskellige opgaver og projekter - fx i naturparken Røjlegrøften, hvor jeg har været med til at anlægge stierne. Og sammen med mine kollegaer arbejdede vi i sommers i Magdas Park og på Axeltorv.

Jeg er super tilfreds med min læreplads i Driftsbyen, og glæder mig til at se, hvad resten af min tid som lærling byder på her i kommunen.

Den 1. februar 2017 startede jeg her i Driftsbyen som lærling, hvor jeg nu har været i 10 måneder. Her arbejder jeg i Parkafdelingen og går til dagligt i et lille sjak, hvor vi er 5 kollegaer med et godt sammenhold. Vi har altid højt humør og laver sjov med hinanden, når vi knokler igennem med forskellige projekter. Derudover er selvfølgelig også altid plads til at få en seriøs snak eller feedback fra min elevansvarlige, når vi er ude og køre.

Min uddannelse som anlægsgartner tager ca. 3,5 år og forinden min start her har jeg taget et grundforløb på Teknisk skole. Jeg skal på mit første skoleforløb lige om lidt, som er det første ud af de fire skoleperioder i alt.

Som grå anlægsgartnerlærling her i kommunen har jeg bl.a. været med til at arbejde på legepladser, beskæring af træer og flisebelægning. Jeg har fx været med til at lave den store belægning på Springcentret, som vi arbejdede på i over 6 måneder – og resultatet er blevet rigtig godt!

Hold dig orienteret om Høje-Taastrup Kommune

Høje-Taastrup Kommune
Rådhusstræde 1
2630 Taastrup

CVR: 1950 1817

Telefon: 43 59 10 00
Mail: kommune@htk.dk

Rådhusets åbningstider

Rådhusets lukkedage

Genveje