Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Job hos os Klinikassistentelev - fakta om uddannelsen

Klinikassistentelev - fakta om uddannelsen

Krav til uddannelse: Erhvervsskolernes grundforløb/skoleforløb inden hovedforløbet.

Stillingsopslag: Løbende efter behov

Ansættelsestidspunkt: Løbende efter behov

Uddannelseslængde:  2½ år

Uddannelsen: En alsidig uddannelse hvor eleven møder de fleste af fagets elementer og kommer rundt på flere klinikker bl.a. tandreguleringsklinikken. Ligeledes bliver der et kort ophold på Tandplejens administrationskontor

Løn: Efter gældende overenskomst.

Skoleperioder i elevtiden: 2 skoleforløb foruden grundforløbet

Eksamen: Hvert skoleforløb afsluttes med eksamen

Læs mere: 

Kontaktperson:  tandplejen@htk.dk. 

Find information om

Jeg har gennem min elevtid også været i bøjletandplejen og omsorgstandplejen, og det har været spændende at arbejde med forskellige opgaver. Der er to skoleophold i løbet af elevtiden, hvor man får meget teori og en masse praktisk viden, der giver en god indsigt i sammenhængen mellem skole og praktik.

Under uddannelsen blev jeg tilknyttet en tutor, som sørgede for, at der var en rød tråd mellem arbejde og skoleophold. Derudover kunne jeg altid komme til hende, hvis jeg havde nogle udfordringer i min dagligdag. Det gav mig tryghed til at påtage mig de forskellige arbejdsopgaver.

Jeg er meget glad for min arbejdsplads i Høje-Taastrup Kommune, hvor jeg efter endt uddannelse nu arbejder i et barselsvikariat, og hvor jeg møder glad på arbejde hver dag.

Jeg begyndte som klinikassistentelev på Gadehaveskolen den 1. februar 2017. Jeg blev taget super godt imod af alle på klinikken og følte mig som en del af det hele allerede fra første dag, jeg var der.

Jeg blev allerede den første uge introduceret til de forskellige behandlinger og undersøgelser. Det gjorde, at jeg hurtigt kunne blive klar til at komme ind og sidde ved stolen og assistere de forskellige behandlere - både tandlæger og tandplejere. Samtidig med det blev der hurtigt stillet krav til mig, og jeg fik en masse ansvar, som mine kollegaer selvfølgelig hjalp mig med, hvis jeg havde behov.

I løbet af mit elevforløb i Høje-Taastrup Kommune skal jeg på to hovedforløb, hvor jeg vil have mulighed for at vælge specialefag. Det glæder jeg mig helt vildt til, så jeg kan gå i dybden med det, når jeg skal på skole.

Til sommer 2019 vil jeg være færdiguddannet som klinikassistent og efterfølgende skulle finde mig et sted, jeg forhåbentlig kan være i mange år. Jeg vil krydse alt jeg kan på, at jeg kan fortsætte her i kommunen, når jeg er færdig. Jeg er enormt tilfreds med at være elev her i kommunen.

I september 2015 startede jeg som klinikassistentelev i Høje-Taastrup Børne- og Ungdomstandpleje. Det har været en meget alsidig elevtid. Jeg har været ude på tre klinikker i kommunen. I det første år var jeg på Charlotteskolens tandklinik. Der startede jeg med at få en grundig oplæring af forskellige klinikassistenter og behandlere. Lige fra start af har man bare været en del af Tandplejen. Jeg har fået lov at deltage og løse mange forskellige opgaver på lige fod med de andre klinikassistenter. Det giver et virkelig behageligt og godt arbejdsmiljø.

Dagligdagen går med at lave forbyggende arbejde, så børnene ikke får huller. Så går tiden med at assistere forskellige behandlere og booke tider. I løbet af uddannelsen har der været to skoleperioder, hvor man har kombineret teorien med det praktiske. I skoleperioderne har jeg arbejdet på nogle forskellige private klinikker, og det har også været rigtig spændende og alsidigt. Jeg er alt i alt rigtig glad for at være elev i Høje-Taastrup Kommune.

Hold dig orienteret om Høje-Taastrup Kommune

Høje-Taastrup Kommune
Rådhusstræde 1
2630 Taastrup

CVR: 1950 1817

Telefon: 43 59 10 00
Mail: kommune@htk.dk

Rådhusets åbningstider

Rådhusets lukkedage

Genveje