Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Job hos os Kontorelev - fakta om uddannelsen

Kontorelev - fakta om uddannelsen

Krav til uddannelse: Erhvervsskolernes grundforløb/skoleforløb inden hovedforløbet. Grundforløbet skal give adgang til kontoruddannelsen med specialet Offentlig administration.

Stillingsopslag: 1 gang årligt - starten af året

Ansættelsestidspunkt: Hvert år den 1. september

Uddannelseslængde:  2 år

Uddannelsen: Kontoruddannelsen er alsidig, spændende og udfordrende. I den 2-årige uddannelsesperiode er elven rundt i 2 centre i administrationen. Hvis du ansættes efter elevtiden, vil der være mulighed for videreuddannelse. 

Løn: Efter gældende overenskomst. Elevløn over 25 år.

Skoleperioder i elevtiden: 15 ugers skole incl. studietur til Bruxelles.

Eksamen: Uddannelsen afsluttes med en fagprøveeksamen.

Læs mere: 

Kontaktperson: Helle Mølleskov, Elevansvarlig - hellemoe@htk.dk tlf. 43591864

Mød en kontorelev

Jeg startede som kontorelev den 1. september 2021 i Byrådscenteret i sekretariatet.

Under mit forløb som kontorelev kommer jeg rundt i 2 forskellige centre. Jeg synes, det er en god idé, så jeg lærer noget forskelligt og får et større indblik i de forskellige centre. Derudover har jeg som elev masser af muligheder for medindflydelse på mit eget elevforløb bl.a. ift. mine opgaver og arbejdsområder, hvilket gør, at jeg kan være med til at forme min uddannelse i den retning jeg ønsker.

Jeg synes virkelig, at Høje-Taastrup Kommune har en god og professionel tilgang til deres elever. Jeg føler mig ikke ’bare’ som en elev - men som en ligeværdig medarbejder.

Jeg blev taget rigtigt godt imod af mine nye kollegaer, og jeg følte mig velkommen lige fra start af. Der er blevet afsat god tid til at introducere mig til både egne og andres arbejdsopgaver, så jeg har fået et stort indblik i nogle af de mange forskellige opgaver, der kan være i et byrådscenter.  Jeg har rig mulighed for at tage ansvar for forskellige opgaver, og der er en enorm tillid fra mine kollegaer til, at jeg godt kan løse de forskellige arbejdsopgaver. Samtidig kan jeg altid spørge en kollega om hjælp, når jeg får brug for det. Alle er virkelig søde, hjælpsomme og imødekommende.

Jeg er virkelig glad for at være her, og jeg glæder mig hver dag til at møde på arbejde. Jeg lærer virkelig meget, og her er masser af muligheder for at udvikle mig fagligt, såvel som personligt.

Jeg begyndte i Høje-Taastrup Kommunes HR-Center, i september 2022. I HR sidder der personalekonsulenter, lønkonsulenter og de administrativ, som blandet andet sidder med arbejdsmiljø og andre administrative opgaver.

Den første dag begyndte med, at de fire nye kontorelever (jeg og tre andre) mødtes med den overordnede elevansvarlige og de elevansvarlige i de forskellige centre vi skulle ud i. Vi spiste morgenmad og blev introduceret til den elevansvarlige, vi hver især skulle have. Jeg synes det var en god måde at starte på, for at få sat ansigt på alle, og se hvilke andre elever jeg skulle start sammen med. Min elevansvarlig i HR viste mig derefter rundt i afdelingen, hvor jeg skulle sidde, og rundet på Rådhuset, hvilket hurtigt fik nerverne til at falde til ro.

Jeg blev taget godt imod af alle i centret. Alle introducerede mig til deres opgaver, og hvilke opgaver der ligger i HR. Herefter fik jeg mit introprogram, og blev startet op i alle systemerne. Det var en god start, hvor der var styr på det, og alle viste en stor forståelse få at jeg var helt ny og grøn på området.

Under mit elevforløb synes jeg også det har været rart, at der var andre elever. Det har givet et godt sammenhold, og vi har kunne spare med hinanden om skole, da både 1 og 2 års elever har mødtes til nogle frokoster.

Jeg startede som kontorelev med speciale i offentlig administration, den 1. september 2023 i CBA (Center for byråd og administration) sekretariatet.

Jeg blev taget rigtig godt imod af teamet jeg skulle være i, samt alle de andre medarbejdere i CBA og øvrige centre. Hele mit team var med til, at give mig en tryg og god start på min elevtid ved at være åbne, imødekommende og meget hjælpsomme, hvilket har medført, at jeg føler mig mere end velkommen på denne fantastiske arbejdsplads.

Det at man bliver anset som at være en ligeværdig medarbejder og ikke ”bare” en elev, det har været med til at få mig som elev til at vokse med opgaven. De har helt fra start af givet mig meget ansvar i forhold til arbejdsopgaver og samtidig er de gode til at anerkende når jeg gør et godt stykke arbejde.

Jeg trives rigtig godt i at være her og glæder mig til at møde ind på arbejde hver dag. Høje-Taastrup Kommune er et godt match hvis man er en person der er ambitiøs i sin uddannelse samt i sit arbejde og har det godt med at være på et stort rådhus med masser af kollegafællesskaber. 

Hold dig orienteret om Høje-Taastrup Kommune

Høje-Taastrup Kommune
Rådhusstræde 1
2630 Taastrup

CVR: 1950 1817

Telefon: 43 59 10 00
Mail: kommune@htk.dk

Rådhusets åbningstider

Rådhusets lukkedage

Genveje