Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Fritid og udeliv Udeliv Mountainbike

Mountainbike

Er du en erfaren mountainbiker? Så er der gode muligheder for at udfordre dine cykelevner på forskellige ruter i de terrænfyldte landskaber i Hedeland eller Vestskoven.

I Høje-Taastrup har du rig mulighed for at udfordre dine cykelevner på MTB-cyklen. Prøv for eksempel kræfter med det terrænfyldte Hedeland eller tag på tur i Vestskoven. 

Færdsel for MTB i danske skove

Der gælder visse regler for cykling i de danske skove:

  • Ifølge loven må du gerne cykle på skovveje og skovstier, der er menneskeskabte, og som fremtræder egnede til cykling med en almindelig cykel
  • Du må ikke cykle, hverken på almindelig cykel eller mountainbike, i skovbunden, på dyreveksler, på stendiger eller lignende. Du må altså ikke lave dine egne mountainbike-spor i skoven uden tilladelse

  • Undgå at køre på afmærkede ridestier, vandreruter og lignende uden for skovvejene

  • Kør ikke på fortidsminder, gravhøje, diger og trapper

  • I forhold til færdselsloven skal din hastighed altid afpasses efter forholdene med særligt hensyn til andres sikkerhed. Den almindelige højrevigepligt gælder også

  • Undgå steder, hvor der er mange skovgæster, og værn om dyr og planter

MTB-ruter i Høje-Taastrup

Natur- og friluftsområdet Hedeland er meget velegnet til MTB-træning og naturoplevelse. 

Hedeland kan ikke sammenlignes med et afmærket spor i skoven, men området byder på interessante spor og egner sig fortrinligt til interval/tempo kørsel. Der er flere områder med singletrack, hvor kan der holdes en god hastighed, og de hårde stigninger får pulsen på max. Desuden udmærker Hedeland sig ved, at jorden består af sand/grus, der hurtigt leder vandet væk, så du let kan komme af sted på din mountainbike.

I det 15 km2 store, naturskønne friluftsområde findes et afvekslende landskab bestående af bakker, skov, slette og søer, som gør området spændende at færdes i. Samtidig har du selv mulighed for at bestemme, hvor kuperet et terræn du har lyst til at cykle i.

Efterhånden som du lærer Hedeland at kende vil du opdage, at området byder på stor variation, godt gemte singletracks og hårde stigninger. Så hop i cykelskoene og tag på tur. Masser af gode oplevelser venter på dig og din mountainbike i Hedeland. Vælger du hele turen rundt i Hedeland, når du let op på 20-25 km.

MTB-klubber

Hvis du leder efter en klub at træne med, så er HFMK (Hedehusene Fløng MTB Klub en mulighed. De har jævnligt træning i Hedeland og kender området ud og ind.

Foreningen MTB Hedeland organiserer bygning og vedligehold af MTB-sporene og via foreningens Facebook gruppe Hedeland Sporbyggerlaug organiseres arbejdet. MTB spor er frivilligt arbejde, så – intet arbejde – intet spor.

I Vestskoven er mulighed for at give den gas på MTB i naturskønne omgivelser. Tag vennerne med og få en actionfyldt dag med masser af spænding og sjov.

Forhør dig eventuelt med en af de danske mountainbike-klubber for at få råd og vejledning til at finde de bedste spor nær dig.

Du kan også kontakte Hedehusene/Fløng Mountainbike Klub for at få information om cykling i dit nærmiljø.

Rundt om i de danske statsskove finder du mere end 50 Mountainbike-ruter. Mange af dem er anlagt som selvstændige Mountainbike-spor og tit som singletracks (enkeltsti). Her kan du køre mountainbike uden for de skovstier og skovveje, hvor de øvrige skovgæster færdes.

Sporet i Sengeløse Naturpark er blåt men hælder mod grønt. Det køre (undtagelsesvist) mod uret. Det skyldes at du på sporet møder nogle sandstykker, som kun kan forceres imod uret. Sandstykkerne giver en unik oplevelse, som du ikke finder andre steder.

Dreng på cykel

Høje-Taastrup Kommune arbejdes der målrettet for at sikre gode betingelser for at dyrke friluftsliv og samtidig opleve de mange goder ved at færdes i naturen.

Der skal være mange muligheder for at få motion og frisk luft samtidig med, at naturens gratis glæder opleves både i hverdagen og i weekenderne.

En af måderne at få gode naturoplevelser på er mountainbike.  

Hold dig orienteret om Høje-Taastrup Kommune

Høje-Taastrup Kommune
Rådhusstræde 1
2630 Taastrup

CVR: 1950 1817

Telefon: 43 59 10 00
Mail: kommune@htk.dk

Rådhusets åbningstider

Rådhusets lukkedage

Genveje