Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Dagtilbud og skole Skole Generel information om skolegang

Generel information om skolegang

Her finder du alt, hvad der er godt at vide i forbindelse med dit barns skolegang.

Find information om

Retningslinjer udarbejdes i forhold til nedenstående fire punkter, som gælder for alle folkeskoler i Høje-Taastrup Kommune:

  1. Spis sundt
  2. Skab den gode oplevelse omkring maden
  3. Skolen er fri for det usunde
  4. Skole/hjem-samarbejde om at gøre det sunde valg til det lette valg

De lokale retningslinjer for hver enkelt skole skal desuden kunne udmønte Sundhedspolitikkens målsætninger. Lokale retningslinjer offentliggøres på skolens hjemmeside.

Sundhedspolitikkens målsætninger om kost og måltider

”Høje-Taastrup Kommune vil:

  • arbejde for, at borgerne i Høje-Taastrup Kommune vælger sundere kostvaner
  • videreføre fokus på sund kost og sunde rammer omkring kosten i forbindelse med udmøntningen af Høje-Taastrup Kommunes ernæringspolitik
  • arbejde for at flest mulige børn og unge får sunde kostvaner
  • fjerne sodavand, slik og lignende usunde fødevarer fra skoler, institutioner og dagplejen"

Læs hele Høje-Taastrup kommunes sundhedspolitik

 

Hvis der sker en skade med barnet

Høje-Taastrup Kommune har ingen ulykkesforsikring for børn i skoler og institutioner. Det kan derfor anbefales at tegne en privat heltidsulykkesforsikring for børn, der går i dagtilbud og skole.

Høje-Taastrup Kommune dækker skader og ulykker i tilfælde, hvor kommunen i juridisk forstand forvolder skade ved handlinger, der skyldes fejl, forsømmelse eller uagtsomhed.

Hvis barnet laver en skade

Børn er personligt erstatningsansvarlige for deres handlinger på samme måde som voksne.

Efter en lovændring d. 1. juli 2009 kan forældre blive pålagt at betale op til 7.500 kr. for hver skade, deres barn laver.

Sker en skade ved et uheld, vil en indboforsikring med en ansvarsforsikring som udgangspunkt dække både forældre og børns regning for en skade. Er der tale om hærværk, betyder den nye lov, at et barn kan risikere at skulle betale hele erstatningen. Forældrene skal dog betale de første 7.500 kr af skaden. Forældre vil blive bedt om at anmelde skaden til deres forsikringsselskab.

Kørsel med børn i private biler

Hvis børn køres i læreres, pædagogers eller andre forældres biler i forbindelse med udflugter og lignende, vil børnene i en skadesituation kunne få erstatning fra bilens lovpligtige ansvarsforsikring og/eller fra en evt. anden trafikant, som er medskyldig i en ulykke.

I Høje-Taastrup Kommune må kørsel i private biler kun finde sted, hvis forældrenes skriftlige tilsagn er indhentet.

Tyveri

Høje-Taastrup Kommune hæfter ikke for et barns ejendele. De er omfattet af hjemmets egen indboforsikring. Barnets tabte og glemte ting erstattes ikke af kommunen.

Anmeldelse af skader

Enhver skade på personer eller ting skal hurtigst muligt meddeles lederen af dagtilbud eller skole.

Hvis du er bekymret for dit barns trivsel og udvikling, skal du i første omgang henvende dig til dit barns klasselærer eller pædagog.

Hvis det ikke er tilstrækkeligt, skal du gå til skolens ledelse. Skoleledelsen kan, efter aftale med dig, inddrage Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) og Sundhedsplejen i indsatsen for at hjælpe dit barn. 

Hvis du stadig oplever, at dit barn ikke trives og udvikler sig, eller at skolen ikke ser de problemer, du ser, kan du selv henvende dig til psykologen eller den fremskudte børne- og ungerådgiver der, hvor dit barn er.

Rådgivning til forældre

Forældre kan bede om en samtale med skolens:

  • psykolog
  • logopæd
  • sundhedsplejerske
  • fremskudte børne- og ungerådgiver

Navne og telefonnumre på disse fremgår af Aula. Du kan alternativt få kontaktoplysninger til sundhedsplejersken og den fremskudte børne- og ungerådgiver hos Familie- og Dagtilbudscentret på telefon 43 59 10 00.

Anonym rådgivning

Som forældre kan man også få anonym rådgivning af en rådgiver omkring ens bekymring om et barn. Det samme kan børnene/de unge selv og også andre pårørende end forældrene.

Hvis skole/hjem-samarbejdet er svært

Høje-Taastrup Kommune og landsorganisationen Skole og Forældre samarbejder om den lokalt forankrede forældrerådgivning om samarbejdet mellem skole og forældre.

Høje-Taastrup Kommune har ambitioner om at udvikle kommunens folkeskoler til nogle af Danmarks bedste. Som et led i denne ambition stiller kommunen en iPad eller bærbar pc til rådighed for hver enkelt elev fra 1.–9. klasse.

Udstyret er fordelt på klassetrinnene på denne måde:

1.-3. klasse - får iPad Mini
4.-6. klasse - får iPad Air 
7.-9. klasse - får bærbar pc

Nyt udstyr – et fælles ansvar

At indføre iPads og pc’er giver både muligheder, ansvar og pligter. Derfor er der indført regler for brug af Ipad og pc i skolen og hjemmet. 

I folderen ” Lån af Ipad eller bærbar pc til elever i Høje-Taastrup Kommune” kan du bl.a. læse om:

  • Overordnede regler for brug af Ipad og pc
  • Sådan skal du passe på din Ipad eller pc
  • Hvis en Ipad eller PC får skader eller bliver stjålet

Kære elever og forældre

Høje-Taastrup Kommune har ambitioner om at udvikle vores folkeskoler til nogle af Danmarks bedste. Som led heri har Byrådet besluttet, at kommunen fremover udlåner iPad eller bærbar pc til alle elever fra 1.–9. klasse.

IT og medier indgår i en stadig større del af folkeskolens undervisning, og vi taler i dag om den digitale folkeskole, ligesom vi taler om digitale kompetencer- og dannelse som en vigtig del af fremtidens kompetencer.

Når vi anvender iPad og pc rigtigt i en pædagogisk sammenhæng, understøtter det børns læring og udvikling. Samtidig ved vi, at vores børn og unge på fremtidens arbejdsmarked skal være i stand til at anvende IT - og ikke mindst til at udvikle og skabe innovative løsninger ved hjælp af IT.

Høje-Taastrup Kommune har allerede gode erfaringer med at inddrage IT i undervisningen, da flere af kommunens skoler har iPads eller bærbare pc’er til alle elever. Vi glæder os til at kunne udbrede denne mulighed til alle elever i kommunens folkeskoler og hermed give et teknologisk løft til at understøtte det 21. århundredes kompetencer – kreativitet, kommunikation, kritisk tænkning og kollaboration/samarbejde - som bl.a. styrker nysgerrighed, motivation og glæden ved at lære.

Med venlig hilsen

Michael Ziegler
Borgmester

Dit barn kan blive kørt i skole, hvis afstanden mellem hjemmet og distriktsskolen er:

  • 0.-3. klasse: mere end 2,5 km
  • 4.-6. klasse: mere end 6 km
  • 7.-9. klasse: mere end 7 km
  • 10. klasse: mere end 9 km

Afstanden (skolevejen) er den nærmeste vej eller sti, som eleverne kan færdes på til fods, på cykel eller på knallert hele året. Ved opmåling af skolevejen medregnes normalt kun afstanden ad offentligt tilgængelig vej mellem hjemmets grund (udkørsel) og den nærmeste indgang til skolegården.

Transporten til skole gælder typisk for ét skoleår ad gangen.

Sygekørsel

Hvis et skolebarn er sygt eller invalideret (fx et brækket ben), kan barnet blive kørt til og fra skole. Det kræver en lægeerklæring. Du kan som forælder bede om sådan en sygekørsel på skolens kontor.

Trafikfarlige veje

Høje-Taastrup kommune sørger for transport uanset afstand mellem hjemmet og distriktsskolen, hvis børnenes sikkerhed i trafikken gør det nødvendigt. Det gælder i de tilfælde, hvor elevernes skolevej er vurderet som "særlig trafikfarlig". 

Anden skole (end distriktsskolen)

Har du som forælder valgt en anden skole end distriktsskolen, er det familiens eget ansvar at sørge for transport til skole.

Hvis Høje-Taastrup kommune har henvist skolebarnet til en anden skole end distriktsskolen, gælder særlige regler. Det gælder fx børn, der går i specialklasse på anden skole end distriktskolen.

Vi benytter os aktuelt af private vognmænd.

Særlig befordring til uddannelsessøgende på ungdomsuddannelser

Hvis eleven går på gymnasiet eller tilsvarende og som følge af operation eller tilskadekomst ikke selv er i stand til at befordre sig, kan der søges om befordring med taxa i den afgrænsede periode. Kontakt Institutions- og Skolecentret på tlf. 43 59 15 74.

Vurderingen foretages af Skole- og PPR-centret, Driftsbyen og Københavns Vestegns Politi på baggrund af henvendelser fra forældre og skolebestyrelser.

Københavns Vestegns Politi har erklæret følgende veje trafikfarlige skoleveje:

  • Bondehøjvej mellem Ågesholmsvej og Ved Kæret
  • Brandhøjgårdsvej
  • Cathrinebergvej:
    - Nord for Birkevej betegnes Cathrinebergvej som farlig skolevej for alle.
    - Fra Birkevej mod syd til Engbrinken betegnes Cathrinebergvej som farlig skolevej for børn under 4. klasse
    - Syd for Engbrinken betegnes Cathrinebergvej ikke som farlig skolevej
  • Højvangsvej
  • Kallerupvej
    - Nord for Holbækmotorvejen er Kallerupvej farlig skolevej for børn under 6. klasse (under 12 år).
    - Syd for Holbækmotorvejen er Kallerupvej ikke erklæret farlig skolevej
  • Klevehøjvej
  • Krydset Sengeløsevej/Landsbygaden:
    - Der udstedes buskort til børn, der skal gennem krydset.
  • Maglehøjgårdsvej
  • Soderupvej
  • Thorsbrovej
  • Vadsby Bygade
  • Vadsbyvej

Skole og PPR-center

Telefon: 43 59 10 00  |  e-mail: spc@htk.dk  |  Telefontider  |  Adresse

Brug sikker mail (Digital Post), hvis du sender følsomme eller fortrolige oplysninger.

Hold dig orienteret om Høje-Taastrup Kommune

Rådhusstræde 1
2630 Taastrup

CVR: 1950 1817

Telefon: 43 59 10 00
Mail: kommune@htk.dk

Rådhusets åbningstider

Rådhusets lukkedage

Genveje