Maratonringen
Høje-Taastrup Maratonring er en 42 km lang rute, hvor du kan vandre, løbe eller cykle igennem smuk natur. Ruten er afmærket og kan splittes op i kortere strækninger.
På denne smukke rute kan du opleve kommunens mange naturskønne landskaber, og langs hele Maratonringen er der etableret rekreative faciliteter og opholdsmuligheder, som gør det sjovere for hele familien at bevæge sig ud i vores lokale naturområder og historiske landskaber.
Undervejs på Maratonringen finder du forhindringsbaner, hængekøjer, vippestole, bord/bænkesæt, legepladser og historiske informationstavler. Der er også bygget shelters, hvis du skulle blive overrasket af en regnbyge eller få brug for et hvil undervejs.
Hele Maratonringen og de fem delturer er markeret tydeligt med Maratonringens logo på stolper, vejskilte og lygtepæle, så man let kan hoppe af og på. Hvis du ikke har tid eller kræfter til at gå, løbe eller cykle alle 42 km, er der på ruten etableret fem kortere strækninger på henholdsvis 30, 21, 10 og 7 km. Så uanset om du er elitesportsudøver, børnefamilie eller ældre medborger, så byder stisystemet på en verden af oplevelser, udfordringer – og masser af frisk luft.
Sådan ser skiltene ud
Læs mere om hver rute
Den orange rute er med sine 7 km maratonringens korteste rute og velegnet til en frisk løbetur eller en gåtur med familien. Den afvekslende rute er rig på naturoplevelser og spændende, historiske øjenåbnere - ikke mindst i og omkring Sengeløse.
Den orange rute er hele vejen markeret med Maratonringens logo på stolper, vejskilte og lygtepæle. De steder, hvor ruten følger den røde Maratonring, er skiltene røde i stedet for orange.
Rutebeskrivelse
På din tur rundt på den orange rute, kommer du blandt andet forbi Sengeløse Gadekær. Det gamle, idylliske gadekær ligger midt i Sengeløse by, og her kan du nyde udsigten fra et af gadekærets borde/bænkesæt. Ruten passere også Sengeløse Kirke, der ligger på en lille høj i landsbyens midte. Kirken blev opført i 1100-tallet og menes at være blevet indviet af selveste Absalon, der var ærkebiskop i Lund og biskop i Roskilde.
Forsæt turen forbi Hove Å, hvor der er mulighed for at tage et hvil, inden turen går videre til Vasby Mose. Mosen er den eneste danske lokalitet, hvor man kan finde melet kodriver og halvgræsset rustskæne, hvilket gør området til et unikt sted til et stop. Da området er privat ejet, er adgangen til mosen begrænset. Det er dog tilladt at færdes på kogræsserforeningens eng mod øst, hvis der tages hensyn til omgivelserne.
Cathrineberg Gods der ligger nod for Vasby Mose er det eneste gods i Høje-Taastrup Kommune. For 800 år siden var Cathrineberg en stor herregård med voldgraver og vindbroer.
Den gule rute er med sine 10 km maratonringens næstkorteste rute. Den er derfor velegnet til en frisk løbetur eller en gåtur med familien og ideel for børnefamilier som gerne vil på tur i det fri og samtidig få glæde af kommunens mange rekreative tilbud. Ruten er afvekslende og rig på spændende natur- og friluftsoplevelser - ikke mindst i St. Vejleådal.
Den gule rute er hele vejen markeret med Maratonringens logo på stolper, vejskilte og lygtepæle. De steder, hvor ruten følger den røde Maratonring, er skiltene røde i stedet for gule.
Rutebeskrivelse
På den gule rute kommer du forbi vandaktivitetsparken Selsmosen, hvor du hurtigt kan få et par timer til at gå. Herfra går turen til St. Vejleådal, hvor der er natur- og friluftsmuligheder for hele familien.
Når du kommer til Enghaven i Mølleparken, kan du stoppe for at træne i det fri på de sjove træningsmaskiner, som passer til alle aldre.
Maratonringens lilla rute er 21 km lang og dermed perfekt til en halvmaraton eller en god cykeltur. Turen byder på masser af naturoplevelser og muligheder for leg og fysisk aktivitet.
Ruten er hele vejen markeret med Maratonringens logo på stolper, vejskilte og lygtepæle. De steder, hvor ruten følger den røde Maratonring, er skiltene røde i stedet for lilla.
Rutebeskrivelse
Den lilla rute løber igennem byerne Sengeløse, Vridsløsemagle, Taastrup og Høje Taastrup. Samtidigt kører man igennem de skønne naturområder St. Vejleådal, Mølleparken og Snubbekorsskoven.
Ved Snubbekorsskoven kan man med fordel gøre et hold, prøve kræfter med forhindringsbanen. I Mølleparken ligger Enghaven med en træningsbane - for alle aldre.
Selsmosen, er en vandaktivitetspark hvor man kan afprøve tømmerflåderne, vandlabyrinten, klatrebroen og de mange trædesten. På bredden er der både beachvolley, vandleg og meget mere.
Maratonringens blå rute er 21 km lang og dermed perfekt til en halvmaraton eller en god gåtur. Turen byder på masser af naturoplevelser og muligheder for leg og fysisk aktivitet.
Den blå rute er hele vejen markeret med Maratonringens logo på stolper, vejskilte og lygtepæle. De steder, hvor ruten følger den røde Maratonring, er skiltene røde i stedet for blå.
Rutebeskrivelse
Den blå rute fører dig omkring Fløng og Hedehusene og ud i Hedeland. Terrænet I Hedeland er mere kuperet, og turen er derfor hårdere end den lilla rute.
I Hedeland får du mulighed for at opleve et stort friluftslandskab, hvor der både findes en naturlegeplads, hundeskov, et amfiteater, gode udkigspunkter og mulighed for fred og ro.
Følg skiltningen mod landsbyen Stærkende. Herefter drejer du til venstre ad Brandhøjgårdsvej og kort efter til højre ad Tingstedvej. Fortsæt gennem Reerslev og mod Hedehusene. Ved Industristien drejers mod højre og fortsætter ligeud til du rammer Sejlbjergstien. Drej her mod venstre. Kryds baneterrænet og fortsæt ad Charlotteager. Drej til venstre ad Storager, og til højre ad Hovedgaden. På Hovedgaden er der rig mulighed for, at tage en afstikker fra ruten og gå på byvandring.
Fortsæt mod højre ad Hovedvejen til du rammer Baldersbrøndegade. Her drejer du mod venstre, krydser motorvejen og fortsætter ad Baldersbuen. Ved Vadsby Å fortsætter du til højre mod Fløng. Her er der mulighed for, at opleve hvordan Fløng by har udviklet sig fra en mindre landsby til en større by som er vokset sammen med Hedehusene og Kallerup.
Drej til venstre ad Nørreled, og til venstre ad Soderupvej. Du passerer nu Engvadgårdsparken, hvor der er rig mulighed for at nyde et lille hvil i det grønne. Her kan du plukke et æble fra frugtplantagen, og slappe af i en af vippestolene eller hængekøjerne. Fortsæt ad Vesterled tilbage mod Hovedgaden, og kort herefter er du tilbage ved start.
Maratonringens grønne rute er 30 km lang og er velegnet til dig, der vil på en heldagstur i naturskønne omgivelser. Ruten byder på masser af naturoplevelser og muligheder for leg og fysisk aktivitet, og undervejs er der mulighed for mange spændende stop i blandt andet Engvadgårdsparken, Hakkemosen og Hedeland.
Den grønne rute er hele vejen markeret med Maratonringens logo på stolper, vejskilte og lygtepæle. De steder, hvor ruten følger den røde Maratonring, er skiltene røde i stedet for grøn.
Med den grønne rute kommer du på tur i den vestlige del af kommunen.
Rutebeskrivelse
Start eventuelt turen ved Hovedgaden i Hedehusene. Følg skiltningen rundt i Hedeland, hvor maratonruten tydeligt er skiltet. Følg skiltningen mod landsbyen Stærkende.
Herefter drejer du til venstre ad Brandhøjgårdsvej og kort efter til højre ad Tingstedvej. Fortsæt gennem Reerslev og mod Hedehusene.
Ved Industristien drejer du mod højre og fortsætter ligeud til du rammer Sejlbjergstien. Drej her mod venstre. Kryds baneterrænet og fortsæt ad Charlottegårdsvej og Høje-Taastrup Stien.
Fortsæt ligeud ad Bygaden, forbi rådhuset. Drej til venstre ad Hallands Boulevard og fortsæt mod Hakkemosen ad Gregersensvej. Gør eventuelt ophold i Hakkemosen, hvor der er gode muligheder for at nyde naturen eller tilberede mad over bål. Du kan også gøre brug af shelteret ved mosen, og overnatte i det fri før du fortsætter turen dagen efter.
Fortsæt herefter ad Lervangen og Bondehøjsvej til du rammer Sengeløse. Fortsæt ad Kirkestien frem til Kohøjvej, hvor du drejer til venstre og fortsætter ligeud.
Ved Ågesholmvej drejes til højre. Fortsæt ligeud ad Vadsbyvej. Drej til venstre ad Soderupvej til du rammer Fløng. Her er der mulighed for, at opleve hvordan Fløng by har udviklet sig fra en mindre landsby til en større by som er vokset sammen med Hedehusene og Kallerup.
Drej til venstre ad Nørreled og til venstre ad Soderupvej. Du passerer nu Engvadgårdsparken, hvor der er rig mulighed for at nyde et lille hvil. Pluk et æble fra frugtplantagen og slap af i en af vippestolene eller hængekøjerne.
Fortsæt ad Vesterled tilbage mod Hovedgaden og kort herefter er du tilbage ved start.
Hele ruten er skiltet med Maratonringens grønne skilte og er nem at navigere efter. Skiltene er placeret på lygtepæle eller stolper.
Maratonringens røde rute er 42 km lang og byder på masser af naturoplevelser og muligheder for leg og fysisk aktivitet. Ruten fører dig igennem større naturområder som Hedeland, igennem mindre landsbyer og forbi frilufts-faciliteter til leg og bevægelse.
Den røde rute er hele vejen markeret med Maratonringens logo på stolper, vejskilte og lygtepæle, som gør det nemt at finde vej. Så uanset om du er elitesportsudøver, børnefamilie eller ældre medborger, byder ruten på en verden af oplevelser, udfordringer – og masser af frisk luft.
Rutebeskrivelse
Maratonringens længste rute tager dig igennem kommunens skønneste natur-, kultur- og friluftsoplevelser. Langs hele ruten er der etableret rekreative faciliteter og opholdsmuligheder, som gør det sjovt for hele familien at tage på tur i det fri. Der er blandt andet mulighed for, at opleve forhindringsbaner, hængekøjer, vippestole, legepladser og historiske informationstavler.
Der er også bygget shelters, hvis I skulle blive overrasket af en regnbyge eller få brug for et hvil undervejs.