Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Job hos os Fakta om uddannelsen - entreprenørmaskinmekanikerlæring

Fakta om uddannelsen - entreprenørmaskinmekanikerlæring

Krav til uddannelsesaftale: Erhvervsskolernes grundforløb/skoleforløb inden hovedforløbet

Stillingsopslag: Afhængig af skoleperiodens start

Ansættelsestidspunkt: Løbende efter behov

Uddannelseslængde:  3-3½ år

Uddannelsen: Foregår i Driftsbyen og på skolen

Løn: Efter gældende overenskomst. Over 25 år udbetales voksenelevløn.

Skoleperioder i elevtiden: 7 skoleophold

Eksamen: Afsluttes med svendeprøve

Læs mere:  www.erhvervsskolerne.dk eller www.ug.dk

Kontaktperson:  Nadja Stryhn - Mail: Nadjani@htk.dk

Mød en entreprenørmaskinmekanikerlærling

Jeg startede som lærling på værkstedet i Driftsbyen.
Siden jeg startede her, har jeg været på 2 ud af 7 skoleophold i Aars, som er en del af mit uddannelsesforløb.
Til hverdag møder jeg her på værkstedet kl. 07, og så starter dagens mange forskellige opgaver, med reparationer og vedligeholdelse af fx traktorer, fejemaskiner, biler, græsklippere, saltmaskiner og meget mere - Så jeg har rig mulighed for at for at lære en masse om forskellige maskiner.

 Nogle dage ved jeg på forhånd, hvad jeg skal arbejde på, fx en maskine jeg var i gang med dagen inden, og andre dage dukker der bare en masse forskelligt op, i løbet af dagen som skal laves. Men der er altid noget at tag fat på!

Det fede ved at være her i Driftsbyen, er at man laver mange forskellige ting, og arbejder på flere forskellige biler og maskiner.  Selvom vi i perioder har meget at se til, så synes jeg alligevel at vi tager os god tid til at udføre vores arbejde og sikre at kvaliteten er i top.

På værkstedet er vi et team på fire svende og så mig som lærling. Jeg er rigtig glad for mine kollegaer og synes at vi sammen har et godt sammenhold, trods vi er i lidt forskellige aldre, og selvom vi arbejder seriøst, er der også plads til vi laver lidt sjov med hinanden. Jeg synes der altid er mulighed for at få den hjælp jeg har brug for, og helt generelt hjælper vi altid hinanden, hvis man er gået i stå eller lige har brug for en ekstra hånd.

Tilbage i 2005 blev jeg udlært her i Driftsbyen, som entreprenørmaskinmekaniker.
Jeg husker min læretid som alletiders, hvor jeg blev taget godt imod og af kollegaerne på værkstedet, og fik frie hænder til at arbejde med alle de forskellige biler og maskiner. 

Efter min mening, får man som entreprenørmaskinmekaniker en meget bred uddannelse, og her på værkstedet er der aldrig en dag der er ens. Selvfølgelig er det lidt sæsonpræget, hvilke maskiner vi arbejder på. Om sommeren arbejder vi fx meget på biler, rabatklippere, græsklippere osv., mens vi i vinterperioden beskæftiger os med vintermateriale og saltmaskiner - Og derudover kommer der altid et eller andet akut ind, som der også skal repareres.

I dag er jeg selv elevansvarlig for vores lærling her på værkstedet. Jeg gør mit bedste for lære ham at arbejde selvstændigt og prøve sig frem, fx ved at han skal forsøge at løse opgaverne selv, uden at jeg står og kigger ham over skulderen – og har han brug for hjælp, er jeg der selvfølgelig for ham. Derudover søger vi også for, at han får mange forskellige arbejdsopgaver, så han får erfaring og en bred indsigt i faget.

Hold dig orienteret om Høje-Taastrup Kommune

Høje-Taastrup Kommune
Rådhusstræde 1
2630 Taastrup

CVR: 1950 1817

Telefon: 43 59 10 00
Mail: kommune@htk.dk

Rådhusets åbningstider

Rådhusets lukkedage

Genveje